EPA-EFE/Julien De Rosa

Srpski teniser Laslo Đere savladao je Artura Rinderkneha iz Francuske sa 6:4, 6:7 (5-7), 6:4 i plasirao se u polufinale turnira iz serije 250 u Gštadu.

U prvom setu je Đere napravio brejk u trećem gemu, i činilo se da će lako privesti set kraju – na 5:4 je imao 40-15. Međutim, na drugoj set lopti desilo se nešto nesvakidašnje, jer je Đereu ispao reket posle servisa.

Situacija se zakomplikovaka, izvrsnom bekhend paralelom je Laslo spasao jednu brejk loptu, da bi potom realizovao ukupno četvrtu set loptu.

Nije posustajao 100. teniser sveta, koji je u poslednje vreme u naletu i koji je eliminisao Bautista Aguta. U tvrdom drugom setu, bez ijedne brejk lopte, dočekao je Rinderkneh taj brejk i servis-vinerom realizovao treću set loptu – 7-5 za izjednačenje u setovima.

Bio je bliži Francuz brejku i delovao je bolje tokom većeg dela trećeg seta, ali je Đere spasao dve brejk lopte u dva različita gema. Napokon je dočekao svoju šansu pri vođstvu 5:4, kada je posle briljantno istrčanog poena stigao do tri vezane meč lopte.

Olako je propustio drugu meč loptu Laslo, a na trećoj je dobio pomoć mreže, koja je dotad uglavnom bila na strani Francuza. Mreža mu je omogućila dobru poziciju za pasing, koju Đere koristi i dolazi do trijumfa.

Za plasman u finale, Đere će se boriti sa još jednim Francuzom. U pitanju je levoruki Igo Gaston, koji je iznenadio Kristijana Garina sa 6:4, 1:6, 7:6 (13-11), u spektakularnom taj brejku trećeg seta u kojem je spasao četiri meč lopte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here