Diković: Veliko interesovanje za vojsku

0

Postojimo zbog Srbije: Ljubiša Diković
 

"Veliko je interesovanje mladića i devojaka za školovanje u Vojnoj gimnaziji, na Vojnoj akademiji, kao i za dobrovoljno služenje vojnog roka i zaposlenje u Vojsci Srbije u svojstvu profesionalnog vojnika", kazao je Diković na svečanosti polaganja zakletve u kasarni "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu.

 

Interesovanje proizilazi iz visokog ugleda vojske u narodu, dodao je general.

 

"Svesni smo da postojimo zbog svih građana naše Srbije. Zato su vojnici uvek tamo gde god je potrebno. Samo ove godine gradili smo vodvode, puteve, premošćavali reke, dopremali hranu, lekove, spašavali živote i imovinu građana. I danas to činimo u istočnoj Srbiji i zato i ne čudi visok ugled Vojske Srbije i vojne profesije", kazao je Diković.

 

Na vernost otadžbini danas se u Leskovcu zaklelo 143 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, 48 kadeta 139. klase Vojne akademije, tri vojnika i cetiri podoficira, u prisustvu velikog broja rodbine, koje je general posebno pozdravio, ali i opomenuo.

 

"Znam da ćete dnevno biti u kontaktu sa vašom decom i našim vojnicima, da će vam govoriti ovako je ili onako je u vojsci. Slobodno vi kritikujte nas tamo gde smo slabi. Ja vas neću kritikovati, ali želim da kažem da nije lepo sedeti dok se svira državna himna, pod uslovom da čovek nije bolestan. Ne mogu to da ne kažem jer vidim naše drage građane koji sede, a svira se državna himna. Nije to lepo. Ovo je pozitivna kritika", kazao je Diković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here