pixabay.com

Direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Rej izjavio je da je broj ruskih špijuna na teritoriji SAD “i dalje prevelik” i pored napora da budu izbačeni, prenosi “CNN”.

– Tradicionalna pretnja od ruske kontrašpijunaže i dalje predstavlja veliku pretnju – rekao je Rej tokom obraćanja u Muzeju špijunaže (Spy Museum) u Vašingtonu.

On je rekao da je “otisak ruske obaveštajne službe”, a pod tim, kako je objasnio, misli na obaveštajne zvaničnike, “još uvek prevelik u Sjedinjenim Državama”.

To je “nešto protiv čega se stalno susrećemo i pokušavamo da blokiramo, sprečimo i poremetimo na svaki mogući način”, rekao je direktor FBI.

SAD su 2018. godine proterale 60 ruskih diplomata koje je Vašington okarakterisao kao obaveštajne agente i naložile zatvaranje ruskog konzulata u Sijetlu, u okviru odgovora na navodno trovanje nervnim agensom bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Engleskoj, za koje su SAD optužile Moskvu.

Prošle godine, holandska obaveštajna agencija je identifikovala ruskog vojnog obaveštajca koji je studirao na prestižnoj američkoj školi za međunarodne studije Džons Hopkins, podseća “CNN”.

1 COMMENT

  1. Nema gde ih nema. U nasoj zemlji , ipak ima vise izbeglica nego ruskih spijuna. Srbija je solidarna sa Rusima. Bili oni spijuni il ne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here