Foto: Tanjug/AP
Pablo Karenjo Busta

Jedini čovek koji je “pobedio” Novaka Đokovića ove sezone je Španac Pablo Karenjo Busta, ali i tada je više Novak pobedio samog sebe, jer je diskvalifikovan tokom meča četvrte runde US Opena, kada je pogodio lopticom u glavu linijskog sudiju Lauru Klark, nakon što je poen završen.

Pravila su rigorozna u tim situacijama, Novak je diskvalifikovan, a nakon meča Karenjo Busta je rekao kako je sudija opravdano isključio srpskog tenisera i da je to što je pogodio lopticom sudiju nedopustiv potez. Zanimljivo, Novak je i u meču četvrtog kola na Rolan Garosu pogodio linijskog sudiju u glavu, ali ovoga puta nije bilo opasnosti od diskvalifikacije, jer se sve desilo u toku poena.

Uoči novog meča protiv Novaka, u četvrtfinalu Rolan Garosa, Karenjo Busta se dotakao i meča u Njujorku, rekavši da o tome ne želi da priča sa Đokovićem, za koga je rekao da je sjajan igrač i sjajna osoba i da na US Openu nije imao sreće.

– Svi već dobro znamo šta se dogodilo u Njujorku, ali ovo je drugi meč. Biće spreman 100 odsto, a ja ću pokušati da uradim sve da ga pobedim. Bila je to loša sreća i teška situacija za njega, nije hteo da uradi to, nekad je najbolje da zaboravite to i da nastavite svojim putem. Novak je sjajan igrač, sjajna osoba. nekad ne možemo da kontrolišemo emocije, to nije lako. Nikad nismo ponovo pričali o tome. Novak je sjajan momak, ali ni on ne može da izbegne da se uznemiri kada se dogode takve stvari. Nekad je prosto ne pričati o toj temi ponovo – rekao je Španac nakon pobede u četvrtom kolu protiv Danijela Altmajera sa 3:0.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here