Đenerali kupio Delta Đenerali

0

Italijanska osiguravajuća grupa Đenerali saopštila je da je stekla potpuno vlasništvo nad kompanijom Delta Đenerali osiguranje u Srbiji.
Kako se navodi u saopštenju, holding kompanija Đenerali grupe za područje Centralne i Istočne Evrope GPH sklopila je sporazum o kupovini manjinskog udela od srpske Delte u drugoj po veličini osiguravajućoj kući u Srbiji.
Sa obavljenim prenosom vlasništva, Đenerali je stekao potpunu kontrolu i u Delta Đenerali reosiguranju, Delta Đenerali dobrovoljnom penzijskom fondu i kompaniji Blutek auto. Detalji transakcije nisu saopšteni, a prema podacima Narodne banke Srbije, Delta grupa imala je udeo od 49,98 odsto u Delta Đenerali osiguranju. Kupovinu udela manjinskog akcionara odobrila je Narodna banka Srbije.
Poslovanje kompanije Đenerali u Srbiji će proći kroz postupak rebrendiranja u skladu sa novim korporativnim identitetom italijanske osiguravajuće kompanije, navodi se u saopštenju.
Izvršni direktor kompanije GPH Lućijano Ćirina rekao je da je kupovina manjinskog udela u Srbiji u skladu sa ciljem kompanije Đenerali da uspostavi punu kontrolu nad važnim poslovnim jedinicama i u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here