Đilas: Šta je lošije – da “večiti” ne igraju Evroligu jedne godine ili da se ugasi Leskovac?

0

 Predsednik KSS Dragan Đilas
 

Blagi osećaj mučnine smo dobili još tokom završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, na fajnal foru Jadranske lige Hrvati su se neočekivano plasirali u finale preko srpskih klubova u "Beogradskoj areni", da bi se završnica Superlige pretvorila u sramotu za srpsku košarku. Predsednik KSS Dragan Đilas nema dilemu da se krivci za tako očajno stanje kriju u Crvenoj zvezdi i Partizanu i u intervjuu za "Blic" ocenjuje da bi njihov rat mogao da ima poguban efekat na trofejni sport u Srbiji.
"Liga se pretvorila u lične sukobe i odnose, košarka se svela na Zvezdu i Partizan, a odakle nam dolaze reprezentativci i igrači za najveće klubove?", zapitao se Đilas.

 

On je istakao i da ne možemo celokupno posrtanje košarke pripisati lošoj finansijskoj situaciji u zemlji. Ali, možemo našem snalaženju i izborima koje pravimo u takvim okolnostima.
"Došlo je vreme da realno sagledamo šta možemo, a šta ne. Lepo je igrati Evroligu, još lepše je osvojiti. Međutim, budžeti klubova koji osvajaju Evroligu su oko 30 miliona evra. Moramo svi da shvatimo da košarka postoji ne samo zahvaljujući Zvezdi i Partizanu, već i Kosjeriću, Valjevu, Čačku, Kraljevu, a imamo situaciju da večiti imaju nekoliko puta veći budžet nego svih 14 klubova iz domaće lige zajedno", rekao je Đilas za "Blic". 

 

On postavlja ključno pitanje, za kojim se najčešće potezalo kada se diskutovalo o regionalnoj ligi.
"Da li je lošije za srpsku košarku da se ugasi košarkaški centar Leskovac, da to preti i ostalim gradovima ili da Zvezda i Partizan ne igraju jedne godine Evroligu? Ostaćemo zbog toga bez košarke u unutrašnjosti Srbije, gde nastaju asovi", zaključuje Đilas.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here