Najbolji teniser sveta rekao je posle plasmana u polufinale Rolan Garosa da je za tenis dobro kada se pojavljuju nova lica, kao i da ga ispisivanje novih stranica istorije inspiriše.

 

Novak Đoković je u četvrtfinalu drugog grend slema sezone slavio protiv Nemca Aleksandera Zvereva sa 7:5, 6:2, 6:2.

Srpskog tenisera u borbi za finale čeka susret sa Austrijancem Dominikom Timom, a pošto će se u drugom polufinalu sastati Rafael Nadal i Rodžer Federer to znači da će se u samoj završnici naći najbolja četvorica na svetu.

– Ovakav rasplet govori o kvalitetu turnira, ali i tenisera koji su stigli do polufinala. Smatram da je sjajno što su se najbolja četvorica plasirala u polufinale jer dovodi do još većeg rivalstva i veće važnosti tih mečeva, ali i turnira generalno. Dominik je zaslužio da bude tu gde je, da bude jedan od najbolje četvorice, posebno na šljaci. Na njoj igra svoj najbolji tenis. Ima neverovatnu moć u svojoj igri, posebno na forhendu i servisu. Mislim da je poslednjih godina unapredio i bekhend. Čini se da mu je odnos sa Masuom mnogo pomogao, takođe i mentalno u velikim mečevima. Radi veoma dobro. Ako nastavi da igra ovako, ne samo na šljaci, već generalno, češće ćemo ga viđati u samim završnicama turnira na svim podlogama – rekao je Novak.

Srpski teniser u Parizu ima mogućnost da po drugi put osvoji Rolan Garos, ali i da bude aktuelni šampion na sva četiri grend slema.

– Ispisivanje novih stranica istorije je prisutno u mojoj karijeri sada više nego ikada ranije. Što duže igram, što dalje idem, taj osećaj je sve jači i to je jedna od najvećih motivacija. Ne postoji bolji način za stvaranje istorije od osvajanja grend slemova i igranja najboljeg tenisa na najvećim turnirima, ali i pokušaja da ostanem broj jedan što duže. To su najveća ostvarenja u našem sportu kad su rezultati u pitanju – naglasio je Novak.

Novak je pred meč sa Zverevim ostavio poruku Jeleni (VIDEO)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here