Đoković predviđa kraj Federeru i Nadalu

0

"Tenis postaje sve interesantniji. Dobro je za sam sport da imamo veću grupu igrača koji mogu da osvoje Grend Slem", rekao je Đoković.

"Poslednjih pet, šest godina svetskim tenisom dominiraju Federer i Nadal. Oni su osvojili sve najveće turnire na kojima su učestvovali. Međutim, sada u poslednjih godinu ili dve stvari počinu da se menjaju, mi ostali imamo više vere u naše sposobnosti i osvajanje nekog od Gren Slemova", rekao je Srbin.

 

Jelena i Viktor prvog dana Australijen Opena

 Najbolja srpska teniserka Jelena Janković nastupiće prvog dana Australijan Opena.

Ona će po rasporedu igrati na Margaret Kort areni protiv Rumunke Monike Nikulesku, a taj meč je četvrti po redu na tom terenu. 

U muškoj konkurenciji, od srpskih igrača nastupaće samo Viktor Troicki u duelu sa Ekvadorcem Nikolasom Lapentijem. Taj meč igraće se na terenu broj 19. Prvi mečevi po programu startuju u jedan sat iza ponoći po našem vremenu.

Najveća pretnja za Nadala i Federera, pored Đokovića, dolazi od Britanca Endija Mareja, Argentinca Huana Martina del Potra, koji je osvojio poslednji US Open, Amerikanca Endija Rodika i Nikolaja Davidenka iz Rusije.

 

Treći reket sveta Novak Đoković, koji je osvojio Australijen Open 2008. godine, takođe je dodao da je na pripremama radio sjajno i da se odlično oseća pred početak prvog Gren Slema u sezoni.

 

"Uzimajući u obzir broj mečeva koji sam odigrao prošle sezone, sada sam na početku samo malo igrao kako bi u Melburnu došao svež i spreman za najveće napore. Smatram da sam unapredio igru na mreži i fizičku spremnost. Dodao sam neke nove stvari u mojoj igri, neke vojele i servise, to su ustvari male promene", rekao je Novak.

 

Novak Đoković će u prvom kolu igrati protiv Danijela Himeno-Travera iz Španije, trenutno 73. igrača sveta.

 

Stručnjaci predviđaju trijumf Federera

 Švajcarski teniser i trenutno prvi reket sveta Rodžer Federer pobediće na prvom gren-slemu sezone, Australijan Openu, predviđaju teniski stručnjaci.

U anketi koja je sprovedena među teniskim legendama, Stefanom Edbergom, Petom Kešom, Goranom Ivaniševićem, Patrikom Rafterom, Gregom Rusedskim, Markom Filipusisom, Anrijem Lekontom i mnogim drugima, preovladava mišljenje da je trijumfu najbliži Federer.

Interesantno, niko od ispitanika nije davao prevelike šanse najboljem srpskom igraču Novaku Đokoviću. Prema njihovom mišljenju, u najužem krugu favorita su, osim Federera, Rafael Nadal, Huan Martin del Potro, Endi Mari i Nikolaj Davidenko.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here