Selektor košarkaške reprezentacije Srbije posle pobede nad Italijom u Šenjangu izjavio je da je svaki trijumf dobar i da ekipa ide polako prema željenoj formi.

 

– Posle dana početne aklimatizacije, imali smo tridesetak minuta dobre košarke, imali smo jedan period od šest, sedam minuta bez reakcije u četvrtoj četvrtini, gde smo dopustili da se reprezentacija Italije vrati u igru. Celo drugo poluvreme nismo imali unutrašnju igru, to mora da nam bude snaga, ono na čemu smo insistirali i na čemu smo radili – rekao je Đorđević za sajt KSS.

Prema njegovim rečima, ekipa je u drugom poluvremenu igrala pogrešno.

– Na kraju, dobra pobeda, uvek je bolje kad se dobije utakmica. Međutim, idemo dalje, još nas čeka puno toga, pre svega da dođemo fizički do određene forme, jer su svi igrači noćas jako slabo i jako loše spavali, možda se i to osetilo u ovoj utakmici, što je sasvim normalno. Zato smo i došli ovako rano u Kinu i polako idemo korak po korak ka nekoj formi – poručio je Đorđević.

Naš nacionalni tim za dva dana u istom terminu očekuje utakmica protiv Novog Zelanda.

– Jedna izuzetno atipična ratnička reprezentacija, sa jednim izraženim osećajem pripadnosti svojoj zemlji kada obuku taj dres. Imamo jedan veliki respekt, znamo šta su nam uradili 2014. godine, da je bilo jako teško da se igra protiv njih i da su nas čak u Beogradu u poslednjoj pripremnoj utakmici pobedili u „Pioniru“. Prema tome, ulazimo u takvu utakmicu ozbiljno, pripremljeni maksimalno, sa željom da dižemo formu – zaključio je Đorđević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here