Đorđević: Uvek je dobro kada se pobedi istorijski rival

0

 Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević
 

"Rastemo kao ekipa i to u smislu timskog duha i timske igre, što me veoma raduje. Svih pet igrača koji su na terenu u svakom trenutku igraju intenzivnu odbranu, što je pokazatelj velike želje i odgovornosti prema igri, saigračima i timu. Dobar put za napredak je upravo snažna odbrana, dobra tranzicija, trčanje i pritisak na loptu", rekao je Đorđević.

 

Košarkaši Srbije su pobedili Hrvatsku rezultatom 84:83 posle produžetka na turniru u francuskom Pou. Pobedonosnu trojku je dao Bogdan Bogdanović 5,6 sekundi pre kraja utakmice.

"Pokazalo se da igrači veruju u odbranu, veruju u tim i imaju dobar odnos prema igri, što je pozitivan pokazatelj iz dosadašnjih pripremnih utakmica. Uvek je dobro kada se pobedi istorijski rival. Ovakva pobeda u neizvesnoj završnici može da koristi ekipi u psihološkom smislu. U prvom poluvremenu smo mogli da steknemo i veću prednost, da smo u nekim situacijama tražili jednostavnija rešenja. Ima mnogo stvari u kojima mora bolje, ali ovo je proces kroz koji bi trebalo da
napredujemo", rekao je Đorđević.

 

Reprezentacija Srbije je juče izgubila od Grčke sa 64:66, a sutra od 20.30 časova, u poslednjoj utakmici na turniru igra protiv domaćina Francuske.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here