Đurić o upadu ROSU: Bivši pripadnici OVK se igraju s mirom

Vestionline, Tanjug
0
Tanjug

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić potvrdio je akciju ROSU na severu KiM i rekao da su želeli da uhapse šefa operative KPS-a za sever Željka Bojića, a da su odveli njegovog sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu.

Tokom akcije uhapšen je još jedan radnik KPS-a sever regiona Rade Basara, koji je radio na značajnim slučajevima.

Dodaje da je namera da okrive Srbe za ubistvo Olivera Ivanovića.

Ðurić je rekao da je više od 100 pripadnika specijalne jedinice ROSU, naoružanih do zuba, upalo jutros u 5.45 na sever KiM, da su u grad ušli sa 25 vozila, a da je oko 40 vozila bilo na ulazu u grad.

Glavna meta operacije, kako kaže, bio je komandir operative KPS-a zadužen za sever Željko Bojić kome su upali u stan, izvršili premetačinu i odveli sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu.

– To je deo scenarija da se Srbi kriminalizuju, zastraše, da se pod pritiscima uvežu sa različitim zločinima koji su se desili na području KiM, uključujući i neka ubistva – rekao je Ðurić.

Dodaje da upad jedinica ROSU ima veze sa tim što je Priština doživela poraz u Interpolu i da je reakcija stigla za manje od 24 sata.

Specijalne jedinice ROSU napustile su Kosovsku Mitrovicu nešto posle šest sati.

Ðurić je naglasio da je upad ROSU “igranje sa mirom” u južnoj srpskoj pokrajini jer se, kako tvrdi, zna da su pripadnici ROSU sastavljeni od bivših pripadnika OVK.

– Srbija je spremna da zaštiti svoj narod na KiM u slučaju da se pokuša proterivanje, ubijanje. Predsednik Aleksandar Vučić je više puta govorio o tome – rekao je Ðurić i podsetio da je Vučić 29. maja ove godine, posle tadašnjeg upada ROSU na sever, upozorio da se ovako nešto sprema i da će Željko Bojić i srpski policijski region biti meta Prištine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here