Đurović: Srbija, da je htela, mogla je da uhapsi Šarića

0

"Trebalo je samo da raspišu poternicu onoga trenutka kada nije uspelo njegovo hapšenje u Francuskoj, 17. decembra prošle godine. Zašto to nisu učinili, odgovore treba tražiti u Srbiji, a ne u Crnoj Gori", kaže Đurović za podgoričku "Pobjedu".

 

Prema njegovim rečima, da nije bilo crnogorske policije i podataka koji su razmenjivani, ne bi ni na ovom nivou bila uspešna akcija "Balkanski ratnik".

 

Mogao da bude uhapšen i ranije: Darko Šarić

Đurović je naveo da Crna Gora nije razmenjivala informacije samo sa Srbijom, nego i sa ostalim državama koje su se interesovale za osumnjičene.

On kaže da je čudno to što Beograd još tada, kada je Šarić umakao i seo u avion "Montenegroerlajnza" za Podgoricu, nije dostavio međunarodnu poternicu i Crnoj Gori.

 

"U tom slučaju bilo bi nemoguće da Šarić izbegne hapšenje u Podgorici", rekao je Đurović.

 

Umesto toga, međunarodna poternica raspisana je tek 21. januara ove godine.

Đurović dodaje da su tek pre dva dana predstavnici Ministarstva pravde i policije Srbije potvrdili, i to za beogradske medije, da su planirali Šarićevio hapšenje u decembru prošle godine.

 

On je potvrdio i informaciju koju je preksinoć saopštio šef beogradskog biroa Interpola Miloš Oparnica da su podaci o Šariću dostavljeni iz Crne Gore Srbiji još pre nekoliko godina, u okviru operativne saradnje, ističući ovu izjavu kao gest korektnosti i profesionalizma.

 

On tvrdi da iz Beograda pokušavaju da stvore i pogrešnu sliku o hapšenju Gorana Sokovića i Dejana Šekularca, tvrdnjama o nesaradnji crnogorke strane.

 

"Desilo se obrnuto. Upravo je crnogorska strana inicirala tu saradnju", rekao je Đurović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here