Lična arhiva
Priče o prijateljstvu: Autorka na promociji

U Vićenci je predstavljena knjiga “Prijateljstvo bez granica”, Rade Rajić Ristić, profesorke, pesnikinje i saradnice “Vesti”. U ovom dvojezičnom delu, na srpskom i italijanskom, sabrane su neke od priča koje su objavljene u našem listu. Autorka je čitaoce “Vesti” upoznala sa dobrim ljudima u zlim vremenima, našim zemljacima, ali i brojnim Italijanima, Poljacima. Profesori, advokati, umetnici, psiholozi, lekari, apotekari, inženjeri, novinari. Svi oni su u kontaktu sa Srbima prepoznali pravo lice našeg naroda. Kad god je trebalo pružali su pomoć i podršku.

– Ovo štivo je himna prijateljstvu. Priča se uvek o ružnim stvarima, nasilju i agresiji, ali postoji i druga strana medalje i upravo sam htela da istaknem tu drugu stranu koja predstavlja ljubav, solidarnost i humanost kao sponu među narodima – rekla je, između ostalog, Rada Rajić Ristić na promociji kojoj su prisustvovali i neki od protagonista njenih priča – Mladenka Stević Zoka, Marta Supel i Lućano Karpo.

Te večeri slavilo se srpsko-italijansko prijateljstvo, a prijatelji su se okupili u restoranu Miloša Jovanovića, čiju je životnu priču Rada Rajić Ristić takođe ovekovečila na stranicama svoje knjige.

O knjizi je, pored autorke, govorio i Lućano Karpo, a bend Vidovdan je sve to muzički nadahnuo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here