Doček Putina u Beogradu bratski i prijateljski

0

Putin-najdraži gost: Slavenko Terzić
 

On je ponovio da se Srbija nije pridružila "i nikada se neće pridružiti sankcijama" protiv Rusije.

 

Bez Draže i četnika

Oliver Antić, savetnik predsednika Srbije, smatra da je vojna parada prikladan način da se oda počast svim žrtvama antifašističke borbe, bez obzira na njihovu ideološku pripadnost. Antić, koji je i punomoćnik predlagača za rehabilitaciju Draže Mihailovića, kaže da na paradi neće biti mesta za četnička obeležja, jer proces rehabilitacije Mihailovića još nije okončan.

Terzić je rekao da uvoz srpskih proizvoda u Rusiju povećan, pre svega, voća, povrća, sira i mlečnih proizvoda, ali je ocenio da su investicije Srbije u Rusiji i dalje veoma skromne.

– Prva oblast u kojoj trenutno radimo je građevinarstvo. Srbija je bila druga, posle Turske, u izgradnji olimpijskog Sočija. Mi smo zainteresovani za izgradnju Nove Moskve, Skolkova i kompleksa koji će se graditi za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine – rekao je srpski ambasador.

On je ocenio da Srbi bolje poznaju današnju Rusiju nego što Rusi znaju Srbiju, dodajući da bi na međusobnom upoznavanju trebalo poraditi.

Ambasador je napomenuo i da malo ruskih turista dolazi u Srbiju, iako je u poslednje dve godine zabeležen rast od 30 odsto. Terzić se zahvalio Rusiji na velikoj humanitarnoj pomoći građanima Srbije nastradalima od poplava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here