“Dočekajmo zlatne košarkašice”

0
Foto: Tanjug/AP
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević pozvao je građane da večeras u 20.00 ispred Starog dvora dočekaju i pozdrave košarkašice Srbije koje su osvojile zlato na Evropskom prvenstvu.

Prema njegovim rečima, muzički program za doček je pripreman zajedno sa košarkašicama, a neke numere koje će se čuti večeras u centru Beograda, mogle su se čuti već i tokom šampionata.

Nikodijević dodaje da, s obzirom da je danas Vidovdan, biće i tradicionalne muzike.

– Ovo je dobra prilika da se zajedno odužimo košarkašicama veličanstvenim dočekom i proslavimo zlato, ali i da ih ispratimo na Olimpijske igre odakle čekamo novu medalju – kazao je Nikodijević.

Istakao je da je balkon Skupštine Grada najtrofejniji balkon, ne u Srbiji, nego u čitavom svetu.

– Ne verujem da postoji neka terasa koja je dočekala toliko evropskih i svetskih šampiona i olimpijskih osvajača medalja”, kazao je Nikodicjević i dodao da su upravo košarkašice u zadnjih pet-šest godina najprisutnije na balkonu Starog dvora.

Podseća da se sve medalje i uspesi sportista proslavljaju na balkonu Starog dvora od 1995. godine i dodaje da su u Skupštini najsrećniji kada imaju takve manifestacije za organizovanje.

Nikodijević je naveo da je ovaj uspeh košarkašica kontinuitet dobrih rezultata i istakao da selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković radi izvanredan posao sa devojkama.

– Svi smo se potajno nadali da će ponovo biti zlato. Sinoćna utakmica, od prvog minuta, je pokazala ko je najbolji u Evropi i bio sam siguran da ćemo pobediti. Devojke zaslužuju doček kao najbolje na Starom kontinentu i kao neko ko je proneo slavu ove zemlje i učinio nas ponosnim – kazao je Nikodijević.

Prema njegovom mišljenju, sinoćna utakmica u kojoj je Srbija pobedila Francusku i na taj način postala prvak Starog kontinenta, bila je predavanje Marine Maljković svim košarkaškim trenerima u Evropi, ne samo u ženskoj nego i u muškoj konkurenciji.

– Očigledno je da devojke savršeno razumeju i sprovode u delo sve ono što Marina zamisli. Mislim da ćemo s ovakvim angažovanjem, trudom i znanjem naše selektorke, još dugo vladati u ženskoj košarci – kazao je Nikodijević i podsetio da je ovo već četvrta medalja u šest godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here