Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko istakli su danas u Minsku da je potrebno ojačati saradnju dve zemlje na svim poljima, od ekonomije do kulture, navodeći da za to postoje svi potrebni uslovi.

Lukašenko je rekao da dve zemlje mogu da imaju mnogo razvijenije odnose, objavila je beloruska agencija Belta.

– Žalosno je što se retko sastajemo, ali je dobro da smo se konačno sreli, i to u pravo vreme – naglasio je Lukašenko, podsetivši da se poslednji put sa Dodikom sastao pre 19 godina u Izraelu.

Dodik je izjavio da ceni napore Lukašenka koji čini sve da Belorusija bude stabilna i prosperitetna zemlja.

Na sastanku s novinarima, Dodik je rekao da je s Lukašenkom razgovarao o bilateralnoj saradnji, posebno u oblasti novih tehnologija, a fokus je bio i na političkim pitanjima, prenosi Srna.

– Zajedničko mišljenje je da je najvažnija stabilnost – naglasio je Dodik, koji je danas počeo trodnevnu posetu Belorusiji.

On je zahvalio šefu beloruske države na pozivu da prisustvuje ceremoniji otvaranja Evropskih igara na kojim učestvuje i tim iz BiH.

Dodik je prethodno razgovarao s premijerom Belorusije Sergejem Rumasom o saradnji dve zemlje, a sastao se s potpredsednikom beloruske vlade Igorom Lišenkom.

Dodik u Minsku: Važni sastanci sa državnim vrhom Belorusije

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik sastao se u Minsku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Dodik je prethodno razgovarao sa premijerom Belorusije Sergejem Rumasom o saradnji dve zemlje, a imao je sastanak i sa potpredsednikom beloruske vlade Igorom Lišenkom.

Dodik i Rumas su ocenili da je potrebno unaprediti saradnju BiH i Belorusije, te da za to postoje sve pretpostavke, prenosi RTRS.

Posebno su naglasili potrebu ekonomske, privredne i kulturne saradnje, ukazavši na ogroman turistički potencijal i BiH i Belorusije gde se otvaraju mogućnosti za uspešnu saradnju na obostranu korist.

Sastanku su premijerom Bjelorusije prisustvovali su i savetnici hrvatskog i bošnjačkog člana Predsedništva BiH Damir Džanko i Slaven Kovačević.

Dodik je danas započeo trodnevnu posetu Belorusiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here