Mesi – sirak tužni argentinske reprezentacije

0
Tviter
Mesi usamljen u pregnuću ka paragvajskoj polovini terena

Slika koja govori više od reči…

Lionel Mesi, jedan od najboljih fudbalera koje je svet ikada video, ima dve potpuno različite priče u karijeri. S Barselonom je briljirao i osvojio sve što se u klupskom fudbalu može uzeti, a s reprezentacijom se pati evo i na Prvenstvu Južne Amerike u Brazilu.

Kakva mu je sudbina u nacionalnom timu govori i to što se dvaput povlačio iz njega, ali se vraćao kao i sada za kontinentalni šampionat. Prošli put mu se smrklo pošto je Argentina, prvo jedva prošavši grupu, poklekla već u osmini finala lanjskog Mundijala u Rusiji od potonjeg prvaka Francuske.

Argentinci ne blistaju ni u Brazilu. Izgubili su od Kolumbije (2:0), a s Paragvajom su igrali nerešeno (1:1). Kestenje iz vatre, za plasman u četvrtfinale, pokušaće da izvade u poslednjem kolu, a protivnik im je azijski šampion Katar, gostujući tim na Kopa Amerika.

Mesi je bio jedini strelac protiv Paragvaja i to s bele tačke (pet golova ukupno u paragvajskoj mreži je njegov najbolji učinak protiv jedne reprezentacije), ali detalj iz nadoknade vremena, kada bez pomoći saigrača kreće sam na buljuk suparničkih fudbalera, svedočanstvo je i apatije argentinskog tima i Mesijeve nemoći s njim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here