Printscreen
Novak Đoković u Visokom

​Visoko je u sredu bilo centar ovog dela Evrope, bar kada je tenis u pitanju. Da se za ovaj gradić u središnjem delu BiH nadaleko čuje ponovo se pobrinuo jedan od najboljih tenisera sveta, aktuelni osvajač Vimbldona, i vlasnik 21. grend slem titule Novak Đoković.

Samo tri dana nakon što je na Centralnom terenu Vimbldona savladao Nika Kiriosa, srpski teniser se pojavio u “Arheološko-turističkom parku Ravne 2″ gde je svojim prisustvom uveličao otvarenje regionalnog centra za pripreme vrhunskih tenisera i gde su mu društvo pravili Slovenac Aljaž Bedene, Hrvat Ivan Dodig i teniser iz BiH Aldin Šetkić.

– Hvala svima što ste došli. Mi smo svi prijatelji i rivali, hvala Aljažu, Aldinu i Ivanu što su došli. Hvala svima vama, ipak se ovo dešavaa jedanput, drago mi je da ja imam priliku da budem ovde na veličanstvenom događaju. Puno ima mladog sveta i dece, nama je tada puno srce, svi smo bili tako mladi, Lepo je to videti. Hvala Semiru, svaka čast na ovome. Mi iz regiona sada imamo mogućnost da treniramo ovde – rekao je Đoković.

Đoković je izazvao ovacije prisutnih kada se pojavio na terenu. Inače, ceo dan u Visokom je vladala sjajna atmosfera i euforija uoči novog dolaska Đokovića u grad u kojem je često bio gost u poslednje vreme. Ovo je bila jedna od brojnih poseta Visokom, prvi put se na iznenađenje cele javnosti pojavio još u julu 2020. godine i od tada je redovan gost.

– Ovo je praznik tenisa i sporta i neštio više od igre. Dan za pamćenje. Novak je ovde voljen i ljudi su ga otvorenog srca primili. Sa Novakom smo se dogovorili da od sledeće godine organizujemo “Piramida kup”, tako da postajemo i zemlja tenisa – rekao je glavni “krivac” za ovaj spektakl, prvi čovek “bosanskih piramida” Semir Osmanagić.

Teren broj 1 sa tvrdom podlogom bio je premali da primi sve posjtioce kojih je na tribinama bilo oko 1.500.

Novak je na današnjem događaju primio brojne nagrade, počev od Olimpijskog komiteta, pa do grada Visokog čiji čelnici su se zahvalili na svemu što je do sada učinio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here