Srpska teniserka Olga Danilović oporažena je u meču 2. kola Australijan opena od Amerikanke Šelbi Rodžers sa 2:0, a taj meč sa tribina je posmatrao Novak Đoković.

Posle meča ona je otkrila koje savete je dobila od Novaka.

– Bio je i na prvom meču, takođe, ali ga niste videli. Opet je došao. To je velika čast za mene što je tu da me podrži. Način na koji me tretira, koliko brine, kako me podržava, to je neverovatno – rekla je Olga i dodala:

– Istkao je da je ponosan, da je ovo bio odličan turnir za mene, dva odlična meča. Da sam imala nekoliko šansi, jedan-dva poena koja nisam iskoristila, ali ona je odigrala kako treba. Nisam bila mnogo potresena posle meča jer znam da je danas ovo bio moj maksimum. Bože moj, biće bolje drugi put.

Otkrila je srpska teniserka i u čemu joj Novak najviše pomaže.

– Svi znamo da je mentalno najbolji teniser svih vremena. I kao igrač, ali je njegova psiha nešto drugačije. Samo biti prisutan u trenutku, uživati, boriti se. To zvuči jednostavno ali moraš to imati.

O meču sa Amerikankom, Olga je rekla:

– Lošije sam počela, njoj sam dala vetar u leđa. Devojka je odigrala sve na mestu – od riterna, ja sam servirala toliko jako i precizno, a ona je vraćala još bolje. Ni servis joj nijednom nije pao da ja mogu da napadnem. Mislim da je odservirala u svim bitnim poenima. Imala sam 2-3 šanse koje nisam iskoristila koje bi možda nešto promenile.

– Žao mi je što nisam pobedila, ali sam srećna kako sam se borila i generalno kako sam igrala. Mislim da sam generalno bila u meču, ali me nekoliko greškica koštalo meč. Nisam odigrala na istom nivou kao u 1. kolu, ali i Šelbi je odigrala fenomenalno. To su dva potpuno različita meča i dva različita tipa igraćica.

– Mislim da je moja igra tu i ono što volim da igram ja to dobro radim. Napadam dobro servis, imam dobar ritern, treba još malo da poradim na nekim promenama iz dijagonale u paralelu. Prosto da to što trenutno radim dovedem na viši nivo. Kako trenutno igram da još unapredim – rekla je Danilovićeva za kraj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here