Tanjug/AP

Lorenco Muzeti, još jedan iz plejade mladih i talentovanih Italijana, sledeći je rival Novaka Đokovića u Monte Karlu. Najboljih teniser svih vremena će imati i dodatni motiv – osim plasmana u treće kolo, ne krije da želi i revanš 24. igraču sveta za prošlogodišnji poraz na istom mestu.

– Ne plašim se nikog i ničeg – kaže Novak da je spreman za peti duel protiv 22-godišnjeg rivala. Ima tri pobede.

– Priželjkivao sam priliku za revanš. On je jedan od najtalentovanijih igrača na šljaci, ima veoma lep bekhend jednom rukom. Jedan je od tenisera koji najviše obećavaju, ne samo iz Italije, nego iz celog sveta – istakao je Đoković.

Nije poraz u Monte Karlu jedini problem koji je Đoković imao protiv Muzetija. Pre tri godine, Italijan je protiv njega vodio sa 2:0 u setovima na Rolan Garosu, ali je Đoković uspeo da preokrene i kasnije dođe do titule.

– Ko god da bude sa druge strane mreže, nadam se da ću moći da pružim svoj maksimum – istakao je posle pobede u prvom duelu, protiv Rusa Safijuljina. “Dopada mi se kako sam odigrao ovaj susret u poređenju sa prvom partijom iz prošle godine”.

Đoković se slaže da mu je jučerašnja pobeda najbolji meč u 2024, ali i najbolji u Monte Karlu u nekoliko poslednjih godina. Nole je osvajao titulu u Kantri klubu dva puta, ali od 2015. nije prošao četvrtfinale:

– Osećaj mi je bio sjajan. Monte Karlo je prvi veliki turnir na šlljaci, ja šest-sedam godina nisam ovde imao ovako dobar start. Stalno sam se mučio. S druge strane, tek je početak, jedan meč. Nadam se da ću nastaviti sa ovako dobrim ritmom, jer će partije sada biti sve teže. Muzeti je potpuno drugačiji teniser od Safijuljina – istakao je srpski teniser.

Masters u Monaku je prvi Đokovićev turnir otkako je prekinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem. Sa njim već nekoliko nedelja radi Nenad Zimonjić, mada još nisu doneli konačnu odluku o saradnji.

– Dopada mi se kako sam se osećao na terenu, kako sam udarao lopticu. Dve-tri nedelje treninga sa Zmonjićem i sa ostatkom tima se zaista isplatilo. Uložili smo mnogo sati u analizu moje igre, kretanje i stvari na kojima nisam radio u prvih nekoliko takmičenja u ovoj godini. Zaista sam veoma zadovoljan kako sam odigrao ovaj meč – rekao je Novak.

Otkazom Karlosa Alkarasa, Đokoviću je olakšan put do finala, jer mu je Španac bio projektovani rival u polufinalu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here