Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Alekseja Popirina sa 3:1 u drugom kolu Australijan opena. Po setovima bilo je 6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 6:3.

Dobro je krenulo. Đoković je prvi set uzeo sa 6:3. Pokazao je sigurnu igru, sve je funkcionisalo. Jedan brejk je bio dovoljan da prevagne prvi set u svoju korist.

Popirin je potom došao do poravnanja rezultata protiv srpskog igrača. Đoković je dosta slabije otvorio ovaj set, mučio se sa servisom. Popirin je na 5:3 servirao sa set, Nole je vratio brejk, ali je odmah u sledećem gemu pretrpeo brejk i tako je Australijanac izjednačio u setovima.

Treći set posle taj-brejka ide na stranu srpskog tenisera. Bilo je gusto, spasavao je Novak čak čeitiri set lopte, od toga je Australijanac imao tri vezane. Ali po ko zna koji put, Đoković izlazi kao pobednik. Sa 7:4 je uzeo ovaj set u odlučujućem trinaestom gemu.

I kako to obično biva, posle jednog takvog seta ostalo je bila rutina sa srpskog tenisera. Ponovo je Nole izgledao smirenije, staloženije. Popirinove bombe iz servisa nisu bile toliko razorne, Novak je lakše čitao servis.

Jedan brejk je bio dovoljan i pored toga što je na 5:2 imao tri vezan meč lopte na servis Australijanca koji ih je spasao dobrim servisima. Novak je sigurno odservirao i sa 6:3 uzeo četvrti set, a time i meč.

U trećem kolu Đokovića očekuje dule protiv Argentinca Tomasa Ečeverija. Ova dva tenisera su se dosad sastala dva puta, a srpski teniser je bio bolji u oba susreta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here