Tanjug
Zoran Gojković

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković izjavio je da razume sveštenstvo i vernike koji bi želeli da obeleže na tradicionalan način Uskrs, ali da je apel struke smanjenje kontakata jer je to jedini način da se iz epidemije izađe sa što manje posledica.

– Ja razumem deo sveštenstva i razumem i vernike koji bi želeli da obeleže na tradicionalan način najveći hrišćanski praznik. Međutim, država je od samog početka zauzela jasan i precizan kurs da će u kriznoj situaciji slušati struku. Medicinska struka i zdravstveni radnici apeluju da smanjimo kontakte i da se socijalno distanciramo, jer je to jedini put da izađemo sa što manje posledica – rekao je Gojković.

On je kazao da zdravstvena struka insistira na tome, a da ih je država poslušala.

– Ja nisam teolog i mogu samo da kažem lično mišljenje da je jedna od božijih zapovesti – Ljubi bližnjeg svog, a gde ćete veću ljubav, od one kojom ne možete da mu naudite – rekao je Gojković.

On je to kazao na konferenciji za novinare u Palati Srbija na kojoj je saopšten broj obolelih i preminulih u Srbiji od infekcije koronavirusa.

Putem mejla poslato je pitanje novinara kakav je stav struke na zahtev sveštenstva da se omogući dolazak na liturgiju u vreme Uskrsa uz poštovanje propisanih mera.

Taj apel juče je izneo episkop bački Irinej a danas popodne stiglo je i saopštenje iz SPC sa predlogom državnom vrhu Srbije.

5 COMMENTS

  1. Pamet u glavu, slušaj Medicinare i nikoga više!
    Kontakte sa drugima potpuno obustaviti, ili pisaće posle: “Ovdje su nekada živeli Srbi”!

  2. Не разумеш ти ништа, нити покушаваш да разумеш, види се слаб карактер слабог човека.

  3. О бре Hydra шта год ти то значило, па твој коментар је отишао у домен патологије, зашто тако?

  4. U jeku epidemije Tisa automotive sutra kreće sa radom,a vernicima ne dozvoljavate da dođu u crkvu.
    Kažete da smo svi podjednako ugroženi.
    Toliko suprotnosti čovek u životu nije video.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here