pixabay.com

U prvom meču osmine finala na Evropskom prvenstvu u košarci posle senzacionalnog produžetka Francuska je savladala Tursku rezultatom 87:86. U četvrtfinalu igraće protiv boljih iz utakmice Srbija – Italija.

Bolje je utakmicu otvorila Francuska mini serijom od 4:0 nakon koje je odmah reagovao Ataman tajm-autom.

Uspela je Turska da se približi, ali ne na dugo vremena jer je odbrana bila izuzetno loša. Francuzi su koristili to i lako osigurali prednost od 16 poena razlike na poluvremenu.

Iako je izgledalo da Turska nema rešenje, od treće četvrtine počela je sasvim druga utakmica!

Nesigurno su ponovo počeli košarkaši Turske, ali se sada pritisak provukao i u redove Francuske.

U bitnim trenucima Tundžer rešeta trojkama i ukupno iz šest pokušaja ima šest pogođenih trojki! Potpuno „nokautirana“ Francuska sedam minuta u trećoj deonici nije uspevala da da nijedan poen.

Neverovatnih 19:0 bila je serija Turske protiv ekipe koja je jedna od favorita za osvajanje Evrobasketa.

Tek u poslednjoj deonici uspeli su nekako Francuzi da se približe Turskoj, ali Turci su i dalje u igri jer čuvaju minimalnu prednost.

Čak 17 izgubljenih lopti imala je Francuska, a na samo tri minuta do kraja utakmice imali su samo jednog dvocifrenog igrača odnosno Gobera.

Posle nekoliko jeftinih greški Osman sjajno pogađa za novu prednost na strani Turske. Važan segment bio je taj što je Francuska u bonusu dok Turska nije napravila nijedan faul sve do poslednjeg minuta.

Na samo minut do kraja Furnije pogađa za pola koša prednosti za Francuze, ali i odmah pravi faul koji šalje Korkmaza, turskog heroja koji je pogodio sva tri slobodna bacanja pod neverovatnim pritiskom.

Furnije pravi veliku grešku, gubi 20. loptu, a onda na dva poena razlike Kabaro pravi nesportsku ličnu grešku.

Osman na veliko iznenađenje maši dva slobodna bacanja, a sa druge strane Gober pravi čudo, hvata loptu posle promašaja Furnijea i pogađa za produžetak.

Posle Furnijeve trojke, Korkmaz pravi nesportski faul, a Francuzi na minut do kraja imaju pet poena prednosti.

Tundžer pogađa, a Furnije gubi loptu! Korkamaz prilazi na samo pola koša razlike, a onda Gober ide na liniju za slobodna bacanja, a prvo maši!

Turska je imala napad za pobedu, ali Korkaz je tragičar! Gubi loptu i Francuska ide u četvrtfinale Evrobasketa!

Najveća šteta je za Tundžera koji je dao 22 poena uz tri skoka i četiri asistencije, ali i za Korkmaza koji je sve do poslednjeg minuta i jeftine greške dao 18 poena. Na strani Francuza herojsku partija sa 20 poena i 17 skokova uz dve asistencije imao je Gober.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here