Tanjug
Zlatan Klokić i Đorđe Milićević

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević danas je sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske Zlatanom Klokićem obišao štandove sa turističkom ponudom RS na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i tom prilikom istakao da smo mi isti narod i Drina nije granica koja nas razdvaja, nego kičma koja nas spaja.

Milićević je istakao da je neophodno jačanje saradnje i čvrstih veza Srbije i Republike Srpske, navodi se u saopštenju ministra bez portfelja zaduženog za odnose sa dijasporom.

Moja poruka građanima koji žive u Republici Srpskoj i u Srbiji jeste – nema razloga da idete na neke daleke destinacije. Dovoljno je da budete u Srbiji da posetite banje, prirodne lepote. I dovoljno je da dođete do Republike Srpske, nije daleko i da vidite sve ove čari i blagodeti koje su nadohvat ruke”, rekao je Milićević, kako je saopšteno iz njegovog kabineta.

On je dodao da je turizam i u Srbiji i u Republici Srpskoj u fazi ekspanzije.

Ministar Klokić naglasio je da je važno da se turistički kapaciteti i potencijali Srpske predstave, ne samo građanima Srbije, nego i šire jer je ovo jedan od najvećih turističkih sajmova u regionu.

On je pozvao građane Srbije da obavezno posete „olimpijsku lepoticu Jahorinu, banjske komplekse, prelepo Trebinje, reku Drinu, nacionalni park Kozara“ kao i brojne druge turističke lokalitete u RS.

Klokić je pohvalio tematske letnje kampove koje je Srbija tokom prošle godine organizovala za decu iz dijaspore i najavio da će dva kabineta zajedno raditi na organizaciji kampova tokom 2024. godine.

Milićević je istakao da su ovi kampovi prošlog leta organizovani veoma uspešno u 22 lokalne zajednice u Srbiji za oko 5.000 mališana i poručio da ove godine očekuje još više učesnika iz dijaspore, kao i da se broj kampova poveća i da budu održani u više od 60 opština i gradova širom naše zemlje.

Dvojicu ministara ugostio je direktor Predstavništva RS u Srbiji Mlađan Cicović.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here