EPA/Massimo Percossi
Dritan Abazović

“Prava Crna Gora” pozvala je potpredsednika Vlade CG i lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića i poslanike te partije da odustanu od izdaje i da ostanu pri vrednostima zbog zbog kojih su ih, kako navode, građani slavili u noći 30. avgusta.

Navode da uprkos tome što su svi pristojni rokovi za povlačenje ovakve inicijative već uveliko prošli, “politika je veština mogućeg, pa je iskoristite da napravite čudo zbog kojeg ćete opet biti cenjeni, a izbeći epitet izdajnika jedne čitave generacije.”

Iz “Prave Crne Gore” poručuju da ne postoji sličan primer u svetu da opozicija neće da glasa za smenu člana Vlade “ne zato što se niko do sada u svetu toga nije setio, nego zato što se to u pristojnim demokratijama samo po sebi zove politička korupcija, bez potrebe njenog bilo kakvog dokazivanja”.

“Današnjim uzdržavanjem od glasanja za smenu potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, poslanici GP URA, SNP-a, DPS-a kao i njihovih koalicionih partnera iz redova manjina, najavljena je nova, žuta koalicija (uzdržanih) koja će od sada ako ne zajednički, ono sinhronizovano glasati u cilju donošenja dogovorenih odluka, počev od rušenja Vlade, preko formiranja neke “manjinske”, do svega što bude potrebno ovom društvu u kome brojem i snagom dominira DPS”, navodi se u saopštenju.

Poručuju da su ovim postupkom poslanici “žute koalicije” onemogućili da se pred javnošću raspravlja o politici koju vodi Građanski pokret URA i postupcima Abazovića kao potpredsednika Vlade.

“Da su imali čime da se pohvale poslanici žute koalicije ne bi propustili takvu priliku, ali su pametno shvatili da bi tirada Dritana Abazovića ovaj put bila preskupa i katastrofalna za njihov ionako razoreni imidž”, piše u saopštenju.

Prava Crna Gora zaključuje da je borba sa izdajom “večita i najteža borba”.

“Borba sa izdajom je večita i najteža borba, ali kao što smo dobili mnoge demokratske bitke u veoma teškim trenucima, ni ovu političku bitku za izbornu volju građana i odbranu 30. avgusta nećemo napustiti ni po koju cenu”, zaključuje se u saopštenju.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here