DSS protiv dvojnih funkcija u skupštini Vojvodine

0

Pozivajući se samo "na neustavni Statut AP Vojvodine" vlast u Novom Sadu se sprema da na sledećoj sednici Skupštine 23. marta usvoji sopstvenu odluku o nespojivosti funkcija u Vojvodini kako bi sebi obezbedila dvostruke funkcije pokrajinskih poslanika i nastavak mandata, ocenio je Jovanov, portparol Pokrajinskog odbora DSS u izjavi medijima.

Ukoliko zaista bude doneta, takva skupštinska odluka predstavlja opasan presedan na osnovu koga bi u narednom periodu pokrajinska vlast mogla da bira koje će zakone države Srbije da primenjuje na teritoriji Vojvodine, čime se država faktički vraća u period Ustava iz 1974, kazao je Jovanov.

Ima mišljenja da je jugoslovenski ustav iz 1974. provincijama u Srbiji, Vojvodini i na Kosovu i Metohiji dao de fakto status država i mnoge njegove odredbe su promenjene ustavom iz 1990.

DSS očekuje da će Agencija za borbu protiv korupcije, uprkos svim političkim pritiscima, blagovremenim stavom obezbediti da antikorupcijski zakon bude dosledno primenjivan na sve funkcionere u Srbiji, bez izuzetaka. Time bi Agencija pokazala da se protiv korupcije bori sistematski, a ne selektivno, zaključio je Jovanov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here