Dubai: Novak odbranio titulu

0

Za razliku od prvog dana kada su tribine Avijatičarskog kluba u Dubaiju bile pune, u nedelju je na tribinama bilo svega nekoliko stotina gledalaca, koji su mogli da uživaju u pravoj teniskoj drami.

 

Đoković je nastavak meča započeo odlično i brzo stigao do 3:0. Ipak, Rus se nije predavao. Sedmi nosilac na turniru prvo je dobio gem na svoj servis, zatim uspeo da napravi brejk, a potom i da izjednači na 3:3.

 

Beograđanin je uspeo da prekine seriju Južnjeg, ali ne i da iskoristi brejk loptu. Đoković je imao veliku priliku da povede sa 5:3. Sve je dobro uradio, a onda, kada je ruskom teniseru ostalo da samo pogledom isprati gde će Đoković da pošalje loptu, ona je završila u autu.

 

Ova greška u velikoj meri odrazila se na igru Đokovića u narednom gemu. Rus koristi Novakovu nesigurnost i stigao do 5:4.

 

Đoković uspeva da odloži kraj drugog seta, ali samo za kratko, jer je Južnji, opet oduzeo servis našem teniseru, dobio svoj (7:5) i poravnava rezultat na 1:1.

 

Odlučujući set počeo je isto kao i drugi. Đoković je poveo sa 3:0 i nije iskoristio šansu i za drugi brejk. Južnji se ponovo vratio u meč, sa tri vezana gema, ali i pored dve brejk prilike nije stigao do preokreta.

 

Novak je poveo sa 4:3, a ubrzo i sa 5:3, novi brejk u pravo vreme. Đoković je potom bio siguran na svoj servis i konačno rešio pitanje pobednika.

 

Đoković i Južnji do sada su odigrali sedam mečeva, a nakon poslednjeg u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prednost je na strani Srbina – 4:3.

 

Srpskom asu je ovo prvi put u karijeri da je odbranio trofej na nekom od turnira. Takodje, njemu je ovo 17. titula u profesionalnoj karijeri. Srbin je za trofej u Dubaiju inkasirao 383.000 dolara i 500 ATP poena, dok je Južni bogatiji za 180.000 "zelenih novčanica" i 300 bodova za rang-listu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here