Mladost” ima novo rukovodstvo,”


    Srpsko kulturno-umetničko društvo "Mladost"iz Hamburga održalo je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je izabrana i nova uprava društva.Skupština je zasedala u velikoj sali hrama Svetog Arhangela Mihaila u kojoj se često održavaju sastanci društva zahvaljujući blagonaklonosti oba hamburška protojereja, Borisava Simića i Dragana Jovanovića.

    NOVA UPRAVA: Milan Adamović, predsednik (treći zdesna) sa saradnicima


    Novoizabrana uprava ima sedam članova u užem sastavu, a 13 u proširenom. Za predsednika je izabran Milan Adamović, potpredsednik je Sekula Rašević, sekretar Milica Bejat, blagajnik Olivera Ilić.Nadzornu komisiju čine Staniša Petrović i Goran Milovanović i koordinator umetničkih rukovodilaca Željko Mićić. Umetnički rukovodioci su: Dijana Rašević, Katarina Simić, Gordana Knežević,Tatjana Stefanović i Miša Zzivković. Član proširene uprave je i Milijan Pisić, a menadžer Radivoje Jović.
    U ime novoizabrane uprave se na ukazanom poverenju zahvalio novi predsednik Milan Adamović kome je uzvraćeno velikim aplauzom.

     

    Vredne nošnje


    Stana Knežević zadužena je za brigu o nošnjama i iskoristila je priliku da još jednom
    podseti na brižljivo čuvannje skupocene odeće, a naročito novih kompleta za potrebe koreografije "Leskovac" čija vrednost prelazi 3000 evra.
    U ime umetničkih rukovodilaca referisao je Željko Mićić. On je naglasio da je od velike koristi za budući rad povezivanje sa ostalim društvima u Nemačkoj i učešće na seminarima i smotrama koje se organizuju u dijaspori i u matici.

     


    Pre nego što je raspuštena stara uprava predsednik Staniša Petrović se zahvalio svima na saradnji, darovao svoje direktne saradnike iz uprave i podneo izveštaj o dvogodišnjem radu je podneo predsednik, Staniša Petrović, koji je podsetio na brojne manifestacije u Hamburgu, Berlinu, Kilu, pa čak i u švedskom Malmeu na kojima su nastupale i starija i mlađa folklorna grupa. U proteklom periodu bilo je i divnih druženja u prirodi, kada su organizovana sportska takmičenja i roštiljanje, zatim zabave tokom božićnih praznika i slično. – Kruna našeg rada je nastup obe folklorne grupe na Svetosavskoj proslavi u Pinebergu. To je bila neka vrsta smotre folklornih dostignuća. Publika je uživala zajedno sa nama svima – sa zadovoljstvom je istakao Petrović.
    O finansijskom poslovanju je izveštavala Olivera Ilić, blagajnik. Stanje blagajne je pozitivno, a izveštaj je usvojen.
    Skupštini su prisustvovali prota Borivoje Simić i oficiri na školovanju u Bundesveru
    Dragiša Zlatković i Goran Jeremić.

     

     

     

    0

    OSTAVITE KOMENTAR

    Please enter your comment!
    Please enter your name here