Dujković odabrao igrače za Norvešku

Susret protiv Norveške igra se 15. novembra u Novom Sadu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dok će meč protiv Danske u Kopenhagenu, četiri dana kasnije imati prijateljski karakter.

 

Na spisku Dujkovića nalaze se:

Golmani: Živko Živković (Metalac, G. Milanovac), Branislav Danilović (Rad), Budimir Janošević (Čukarički). Odbrana : Aleksandar Ignjatović (Fenejord), Milan Milanović (Lokomotiva, Moskva), Vujadin Savić (Crvena Zvezda), Marko Jovanović, Rajko Brežančić i Siniša Stevanović (Partizan).

Srednji red: Ljubomir Fejsa (Partizan), Nikola Gulan (Empoli, Italija), Ivan Radovanović (Atalanta, Italija), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Vojvodina), Miloš Bosančić (Slovan, Slovačka), Adem Ljajić (Partizan), Nemanja Matić (Čelzi), Filip Đuričić (Herenven, Holandija), Aleksandar Ignjovski (Minhen 1860, Nemačka), Marko Milinković (Košice, Slovačka).

Napadači: Miralem Sulejmani (Ajaks), Slavko Perović (Crvena Zvezda), Danijel Aleksić (Vojvodina) i Nemanja Milić (OFK Beograd).

"Protiv Norveške moramo igrati na pobedu, kao i sve ostale utakmice, ako želimo da obezbedimo plasman na sledeće EP koje će se kroz dve godine održati u Danskoj. To neće biti lak posao, ali imamo i kvalitet i snagu da to ostvarimo, samo zavisi da li će naši igrači imali puno motivacija", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare selektor Dujković.

 

Na pitanje zbog čega naša reprezentacija na svim utakmicama nije pružila svoj maksimum Dujković je odgovorio:

 

"Naši fudbaleri iz klubova dolaze sa drugačijim navikama od onih koje ja tražim za reprezentativni nivo. Moja je ideja da se igra brzo i jednostavno i sa malo dodira, a to se u klubovima kod nas slabo radi", rekao je Dujković.

 

Iskusni stručnjak kaže da je simulacija igre na treninzima na vrhunskom nivou, ali kada dođe do igre onda se igrači drugačije ponašaju i prikazuju navike koje su doneli iz klubskog fudbala.

 

"Na spisku nema Jagoša Vukovića koji je je prethodnim akcijama bio stalni član mlade reprezentacije jer na ovim pozicijama imamo dosta igrača koje želimo da proverimo. On naravno nije iz nacionalnog sastava ali ćemo ovog puta priliku dati drugima", rekao je Dujković.

 

Susret protiv Norveške igra se u nedelju u Novom Sadu od 13 sati na stadionu Karađorđe pred kamerama RTS-a. 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime