EPA/Andrzej Lange
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović

Predsednik Crne Gore i predsednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović poručio je da je njegova kandidatura izraz odgovornosti i brige prema Crnoj Gori.

On je, nakon predaje kandidature Državnoj izbornoj komisiji (DIK), istakao da se kandiduje zbog „brige za tekovine“.
– Crna Gora je prošla neverovatan put za tri godine – od zemlje koja je opisivana kao sidro stabilnosti na Balkanu, bila uzor funkcionalnosti i lider u pregovaračkom procesu u Evropskom unijom, ona se danas opisuje kao rak-rana Balkana i Evrope – rekao je lider DPS-a.
Dodao je da je Crna Gora trenutno zemlja razorene funkcionalnosti.
– Crna Gora je danas država koju investitori napuštaju, uplašenog biznisa od nepredvidivosti ekonomske politike aktuelne vlasti i zanemarene vladavine prava – istakao je Đukanović.
Dodao je da državu u 2023. očekuje sveobuhvatan izborni ciklus.
– Nekoliko meseci nakon predsedničkih imaćemo, siguran sam, parlamentarne izbore. To je prilika da se povrati stabilnost državne politike – kazao je Đukanović.
Misli, kako je rekao na konferenciji za medije, da motivacija nije opala.
– Kao što smo imali motiv da obnovimo državu, danas imamo motiv da sačuvamo tekovine savremenog razvoja Crne Gore. Ovo je vreme za ozbiljne i odgovorne ljude u politici – poručio je lider DPS-a.
Istakao je da je Crna Gora uspešno izlazila i iz težih iskušenja.
– Uspeli smo da sačuvamo mir i sačuvamo zemlju od NATO bombardovanja, da nađemo strpljenja u pregovorima sa Srbijom i da odložimo, onoliko koliko je bilo neophodno, izjašnjavanje na referendumu. Da napravimo kompromis sa EU i organizujemo referendum po pravilima koja nisu izgledala najpravednije i nakon svega toga napravimo strateški zaokret ka zapadu i Crnu Goru uvedemo u NATO – kazao je Đukanović.
Rekao je i da nikada nije kalkulisao, te da u prethodnih 30 godina nije pobegao „ni iz jednog duela, a bilo je težih od ovih koji me čekaju“.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here