EPA/Andrzej Lange
Milo Đukanović

Odlazeći predsednik Milo Đukanović izjavio je danas u Podgorici da Crna Gora “snažno podržava” i da ima puno razumevanje za ambicije Prištine da Kosovo postane član Saveta Evrope, Partnerstva za mir i dobije status kandidata za EU.

Đukanović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani rekao da je odnos “dveju zemalja” sadržajan i prijateljski.

– Ostaje nam da radimo na ustavnoj vidljivosti i legitimaciji crnogorske manjine na Kosovu. Razgovarali smo o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje. Ponovili smo posvećenost da unapređujemo saobraćajnu infrastrukturu – kazao je Đukanović novinarima u Vili Gorica.

Rekao je da Crna Gora s pažnjom prati sve što se događa u dijalogu Beograda i Prištine.

– Uvereni smo da može doći do održivog sporazuma. Sa rešavanjem tog pitanja bitno bi bila rešena stabilnost ovog regiona – rekao je Đukanović.

Naveo je da u podršci Crne Gori Prištini nema zakulisnih misli i dodao da će region biti stabilniji kada bude integrisan u evroatlanske strukture.

– Kada podrška dolazi iz regiona ona je najvažnija. Nemojte sumnjati u našu podršku i značaj te podrške. Crna Gora je ostvarila mnogo veći značaj i kredibilitet u međunarodnoj zajednici u odnosu na njenu veličinu. U poslednje dve godine lutanja ne verujem da smo izgubili taj kredibilitet – rekao je Đukanović.

4 COMMENTS

  1. Ђукановић је изгубљен. У мају су у Црној Гори предсједнички избори. Предстоји му још једино да послије тога побјегне у Дубај.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here