EPA-EFE/Igor Kupljenik
Milo Đukanović

Predsednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je da se u kampanji za predstojeće izbore u Crnoj Gori predstavlja rezultatima i vizijom za budućnost, a njegovi protivkandidati rečima koje se lako izgovaraju, ali iza kojih, kako je naveo, ne stoje dela.

– Mislim da je dosadašnja kampanja dovoljno dobro osvetlila i jedan i drugi put kao mogući izbor Crne Gore. Rekao bih da je ova kampanja dodatno ukazala i na progresiju jedne teške političke patologije koja stanuje u državi – kazao je Đukanović na skupu u Mojkovcu, prenosi RTCG.

On je rekao da je glavna ideologija koja je pokrenula “oslobodioce” bila mržnja i da su zato njihovi rezultati ”sveopšte razaranje ekonomskog i državnog tkiva Crne Gore”.

Đukanović je istakao da se jedan od njegovih protivkandidata na izborima, koji se uvek s ponosom ”dičio svojom titulom četničkog vojvode”, sada predstavlja kao pomiritelj i kao čovek ljubavi. On je rekao da drugi protivkandidat ”stalno poziva na čast, a da mu biografija ne daje to za pravo”, dok je njegov treći protivkandidat ”čovek koji je sa klupe za rezervne igrače ušao u trku za predsednika”.

– Potrebno je staviti tačku na ovo žalosno propadanje Crne Gore tokom poslednje dve i po godine i jako je važno da pobedom na predsedničkim izborima otvorimo jasan put ka pobedi na skorim parlamentarnim izborima ove godine – poručio je Đukanović.

On je naveo svoja tri prioriteta, od kojih je prvi, i najvažniji, kako je rekao, očuvanje međuverskog i međunacionalnog sklada među građanima, “u uslovima kada agresivni velikodržavni nacionalizmi vrebaju Crnu Goru kao svoj plen”.

Kao drugi prioritet, Đukanović je naveo unapređenje životnog standarda, dok je treći prioritet, kako je istakao, da za vreme njegovog mandata Crna Gora postane članica Evropske unije.

– Alternative koje nam se nude kroz projekat ‘srpskog sveta’ ili Open Balkan su nam potpuno neprihvatljive. Vratimo dostojanstvo državi Crnoj Gori obnovom njene nezavisnosti – rekao je Đukanović, prenela je RTCG.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here