Dukić: Nećemo priznati rezoluciju o Srebrenici

0

"Ganić je počinio stravičan zločin nad Srbima u Sarajevu, u Dobrovoljačkoj ulici, u Tuzlanskoj koloni, a trebalo je da to učini i na aerodromu ‘Dubrave’ i on kao takav, a mi to očekujemo i tražimo, mora biti isporučen Republici Srbiji", rekao je predsednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić.

 

Dukić je rekao da logoraši, žrtve rata, nikada neće prihvatiti rezoluciju o Srebrenici koja bi trebalo da bude usvojena u parlamentu Srbije, jer su, kako je naveo, Srbi u prethodnom ratu na prostoru bivše Jugoslavije i BiH bili na svojim ognjištima i nikada neće dozvoliti da postanu žrtve međunarodne politike.

 

Protestno pismo zbog njegovog puštanja na slobodu: Ejup Ganić

"Mi kao žrtve nikada nećemo prihvatiti rezoluciju o Srebrenici i apelujemo, prije svega, na predsjednika Srbije da ne dozvoli da neko s tim papirom maše jer mi nikada nismo bili agresori i bili smo na svojim ognjištima. Nećemo i ne možemo dozvoliti da srpski narod postane žrtva međunarodne politike i pojedinaca iz međunarodne zajednice", rekao je Dukić.

Mi kao žrtve nikada nećemo prihvatiti rezoluciju o Srebrenic: Branislav Dukić

 

On je ponovio da žrtve i logoraši nikada ne mogu da prihvate presudu Međunarodnog suda u Hagu da se u Srebrenici dogodio genocid.

 

"Podsjećamo da postoji i ‘Srebrenica 2’, u kojoj je stradalo preko 3.560 Srba ", rekao je Dukić.

 

Predstavljajući izveštaj sa konferencije u Međunarodnom sudu u Hagu, održane 22. i 23. februara, a gdje je učestvovalo osam delegata iz RS, Dukić je naglasio da su srpske žrtve na jednom ovako visokom mestu prvi put imale priliku da govore o svojim stradanjima i da iznesu činjenice kojim raspolažu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here