EPA-EFE
Duško Ivanović

Duško Ivanović, legenda jugoslovenske košarke, zvanično je imenovan za novog trenera Crvene zvezde.

Nakon odlaska Vladimira Jovanovića, na mesto trenera stigao je iskusni Duško Ivanović, čuveni as Jugoplastike sa kojom je stigao do trofeja prvaka Evrope.

Zvezda je zvanično predstavila Ivanovića koji nije krio zadovoljstvo što će voditi veliki beogradski klub.

– Znam da će mi biti teško, ali sam zadovoljan jer sam došao u Crvenu zvezdu. Prvo jer je to veliki sportski izazov, drugo jer je to veliki klub sa sjajnim navijačima i treće jer ova ekipa može da ima karakter kakav su imale moje ekipe, pobednički karakter – naglasio je na početku Duško Ivanović.

Proslavljeni Ivanović trenersku karijeru započeo je 1995. godine u Fribur Olimpiku, a predvodio je sa klupe i reprezentaciju Švajcarske. Najveći uspeh napravio je u Baskoniji u kojoj je proveo čak 11 godina, a za to vreme sa njom tri puta je bio prvak Španije (2002, 2010, 2020).

Nebojša Čović, predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda istakao je da je Ivanović pravi izbor jer će umeti da unese vojnu disciplinu u tim.

– Ovom timu je potreban veći i snažniji autoritet. Znam da su puštene raznorazne priče kakav je trener Duško, strog. Ali ako hoćete vrhunski rezultat iza toga ne stoje mame i tate ni menadžeri. Može samo da stoji ogroman rad. Ima još jedan faktor u tome, a to je vojna disciplina. Možete da imate deset MVP igrača u ovoj ekipi i da ne osvojite ništa. To se u skorijem periodu nekima dogodilo. Mora da se bude tim. Nemam šta o Dušku da kažem, svuda gde je radio uzimao je trofeje. Ono što mene brine u ovoj sezoni je da li ćemo moći finansijski da zatvorimo sve. Naš budžet je ukupno ove sezone oko 10.000.000 evra – istakao je Čović.

Duško Ivanović na klupu crveno-belih stiže kao jedan od najiskusnijih i najtrofejnijih evropskih trenera. Nekadašnji trener Limoža, Barselone, Panatinaikosa, Himkija, Bešiktaša i Baskonije (vodio je u 3 navrata) vlasnik je 17 trenerskih trofeja u Švajcarskoj, Francuskoj, Grčkoj i Španiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here