Dužnici napali ekipu elektrana i novinare

0

 

 

Prilikom pokušaja isključenja grejanja došlo do fizičkog napada na ekipu "Beogradskih elektrana" i na novinarsku ekipu video servisa "Infobiro" koja je pratila događaj, saopštila je Gradska uprava, a prenose beogradski mediji.

 

Kako je navedeno, policijska patrola iz stanice Savski venac privela je napadača, vlasnika objekta u Ulici vile Raviojle na Dedinju, koji već duži vremenski period ne plaća račune iz sistema objedinjene naplate.
 

Prema informacijama JKP "Infostan", vlasnik pomenutog objekta duguje oko dva miliona dinara, dok za usluge daljinskog grejanja duguje oko milion dinara.

 

Danas je, takođe, sprečeno i isključenje grejanja u ulici Zlatka Šnajdera na Voždovcu.

 

"Ovog puta ekipe JKP ‘Beogradske elektrane’ nisu uspele da odrade svoj posao zbog toga što je suvlasnik fizički zauzeo mesto na trotoaru gde je trebalo da radnici iskopaju

i zavare cev", piše u saopštenju.

 

Reč je o vlasniku koji je, osim što duguje oko 1,1 milion dinara "Infostanu", na sistem daljinskog grejanja nelegalno priključio i nadograđene poslovne prostore, a 40 odsto duga odnosi se na usluge daljinskog grejanja.

 

Kako se dodaje, akcija isključenja dužnika će biti nastavljena u skladu sa procedurom koja podrazumeva sadejstvo sa svim nadležnim organima.

 

JKP "Beogradske elektrane" su prethodno poslale opomene svim dužnicima, a isključenjima se pristupa "u krajnjoj nuždi".

 

To preduzeće podseća da od fizičkih lica potražuje oko 3,5 a od pravnih 1,5 milijardu dinara. "To znači da 15 odsto nesavesnih korisnika ugrožava redovno i kvalitetno snabdevanje toplotnom energijom svih korisnika u Beogradu kojih ima više od 300.000", navodi se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here