Dva kombija za Obrenovac

0

Pred polazak za Srbiju: Vladan Milanović, Spasoje Krivokapić, Marina Joksić, Francuz Frank i Mišel Joksić

– Nedavno smo preko Crvenog krsta Srbije i sa molbom da se raspodela obavi u Obrenovcu, otpremili dva kamiona pomoći – saopštava predsednik Humanitasa Spasoje Krivokapić.

 

Zahvalnost Konzulatu Srbije

– Želimo da se zahvalimo na saradnji konzularnom odeljenju pri Ambasadi Srbije u Parizu, odnosno konzulima Nini Veličković i Nataši Božović, koje su pokazale veliku profesionalnost, požrtvovanost, humanost i dostojanstvo čoveka koji odano obavlja ono za šta ih je država poslala. Veliko bravo i hvala! Za nepuna 24 sata dobili smo potrebne dokumente u originalu, uz napomenu da je Anemas 600 km udaljen od Pariza. Njihov gest je ne samo profesionalan, već i ohrabljuje ljude, daje im volju, uliva poverenje, kao i nadu da se u diplomatiji nešto menja nabolje – saopštili su Krivokapić i Bukvić.

Nakon prve veoma vredne pošiljke, u ovoj drugoj akciji svoj nemerivi doprinos dali su aktivisti Humanitasa Mišel Joksić sa suprugom i Vladan Milanović, za kratko vreme prikupivši više od dve tone prehrambenih i higijenskih proizvoda, odeće, ćebadi, igračaka i drugih potrepština.

– Na to su dali svoja vozila koja su krenula sa oznakom "Humanitas", a vozačima se pridružio i jedan Francuz kako bi pomagao u vožnji da se brže i sigurnije dođe do Srbije – hvaleći donatore govori novi potpredsednik Humanitasa Maksim Bukvić.

Sa obezbeđenom potrebnom dokumentacijom, kao da se radi o maloj svečanosti, pošiljku su ispratili čelnici Humanitasa Krivokapić i Bukvić, a pri tome su saopštili da je ovo poslednja akcija pred godišnje odmore, ali da se za oktobar predviđa veliko donatorsko veče za pomoć poplavljenom stanovništvu u Srbiji.

Čelnici Humanitasa zaželeli su da posredstvom "Vesti" upute apel svim sunarodnicima, a glasi ovako:

"Gospodo Srbi, vlasnici medija, novinari, znani i neznani, svi se još jednom uključimo u zajedničku akciju za pomoć oštećenim u poplavama, za koje je jedno naše malo – ogromno veliko."

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here