pixabay.com

Davanje imena ljubimcima zavisi od aktuelnih trendova, ali i od regije i istorijskog trenutka. Međutim, postoje neka koja se posebno izdvajaju i s vremenom su postala i ostala izuzetno popularna i često korišćena.

Tako su, prema nekim izvorima, Reks i Fido dva najčešća i najpopularnija imena za pse u mnogim delovima sveta.

Imena kao što su Reks (latinski “kralj”) i Fido (latinski “vernost”) imaju zvučne i značajne konotacije koje privlače vlasnike pasa. Ona odražavaju želju da se psi nazivaju vernim i odanim prijateljima.

Čak su se u mnogim filmovima i televizijskim serijama psi zvali Reks i Fido, što je dodatno popularizovalo ta imena. Na primer, nemački ovčar po imenu Reks bio je glavni lik u popularnoj austrijskoj seriji “Inspektor Reks”.

Takođe, ono što dodatno privlači jeste i to da se jednostavna imena poput Reks i Fido lako izgovaraju i pamte, što ih čini popularnim izborima za vlasnike pasa.

Važno je napomenuti da popularnost imena za pse može varirati s vremenom i trendovima, pa se druga imena takođe često pojavljuju u različitim periodima. Na primer, imena kao što su Bela, Maks, Luna i Čarli postala su popularna poslednjih godina.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here