Džihadisti prete Zemanu pismom sa belim prahom

0

Oštar prema islamistima: Miloš Zemna

Policija je saopštila samo da je pismo i prah predala na analize i da traga za nepoznatim pošiljaocima, a da je reč o pretnji zbog toga što Češka šalje oružje Kurdima, otkrio je novinarima predsednik Zeman.

 

"U svakom društvu, čak i u svakom gradu ima po nekoliko lokalnih ludaka i ja tretiram to pismo kao pismo jednog od takvih ludaka. U ime Islamske države protestuje protiv poklanjanja oružja Kurdima", kazao je Zeman koji nije bio u kancelariji kada je pošiljka stigla, već se nalazi u poseti Zlinu.

 

Zeman se našalio da je pismo pisano takvim stilom da iako nije psihijatar, ne bi ga začudilo da je preteći prah iz pisma obično brašno ili šećer.

 

"Ili u najgorem slučaju prašak za pranje", kazao je češki predsednik, koji je inače poznat po svojim oštrim izjavama protiv islamskih fundamentalista na koje gleda kao na najveće zlo i po čestim zahtevima da se svetska borba protiv terorizma vodi prvenstveno protiv njih.

 

Češka je podržala koaliciju država na čelu sa SAD koje su ušle u sukob sa Islamskom državom i koje trenutno bombarduje pozicije u Siriji, međutim premijer Bohuslav Sobotka danas je ponovio da ta podrška Praga ne znači da je Češka spremna da eventualno pošalje i svoje vojnike u borbu protiv islamskih fundamentalista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here