Džilong je uz Andreju

0

Andrej Knežević
 

Na inicijativu Stojanke Gogić, jedne od urednika emisije na srpskom jeziku "Radija Obilić", koji se ponedeljkom emituje na 94,7 FM u Džilongu, tokom poslednje dve sedmice uspeli su da sakupe 1.500 dolara za malog Andreja.

– Naši slušaoci do sada su učestvovali u mnogim humanitarnim akcijama. I sama sam roditelj, pa me posebno dotakne nesrećna sudbina bilo kog deteta. U Australiju sam došla iz Stanišića kod Sombora.

 

O sudbini malog Andreja pročitala sam baš u "Vestima" i odmah sam se javila Ivani Momić iz Melburna, koja je započela humanitarnu akciju.

 

Putem našeg radio časa, pozvali smo slušaoce da se uključe i pomognu. U akciju, koja je trajala samo dve nedelje, uključio se i naš lokalni sveštenik Momčilo Vukša – rekla nam je Stojanka Gogić, koja je, inače, aktivni član uprave KUD-a "Branko Radičević" u Džilongu.

Kako smo nedavno pisali, petogodišnji Andrej je nedavno operisan u Cirihu. Sada mu predstoji hemoterapija i nastavak velike borbe za opakom bolešću.

 

Humanitarne akcije, da se prikupi 65.000 evra, koliko je neophodno za bolničke troškove, organizuju se već nedeljama širom sveta, odnosno u svim krajevima gde žive naši ljudi.

– Hvala svim dobrim ljudima koji su se odazvali na naš apel. Naši zemljaci u Džilongu su poznati po svom velikom i plemenitom srcu. Sada su još jednom to potvrdili – bila je ponosna Stojanka na zemljake i slušaoce.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here