Tanjug/AP
Britanski premijer Boris Džonson

Boris Džonson je fotografisan u blizini Vestminstera kako trči u pratnji poznatog stručnjaka za fitnes i ličnog trenera mnogih slavnih ličnosti, Harija Džejmsona.

Posle čudesnog oporavka na intenzivnoj nezi od Covida-19 koji je preležao početkom godine, britanskog premijera, Borisa Džonsona su često viđali kako trči, obično u pratnji obezbeđenja.

Mediji su takođe izvestili i da je kraljica dala dozvolu premijeru da trenira u dvorištu Bekingemske palate.

Istraživanja su pokazala da gojaznost udvostručuje rizik od težih oblika bolesti kod pacijenata koji su oboleli od Covida-19, a Džonson priznaje da je bio „previše debeo“ pre nego što je dospeo u bolnicu.

Zato pedesetšestogodišnji britanski premijer kaže da je posle bolesti shvatio značaj borbe protiv gojaznosti u Velikoj Britaniji. Ostalo je zabeleženo i da je na pitanje kako izbeći koronavirus odgovoro „Nemojte biti debeli u svojim pedesetim godinama“.

Kada je prošlog meseca pokrenuo svoju kampanju za Bolju zdravstvenu strategiju, Džonson je u videu objavljenom na Tviteru rekao da godinama pokušava da oslabi i da se poput mnogih ljudi bori sa svojom težinom koja mu je stalno išla gore-dole.

– Ali otkad sam se oporavio od Covida-19, neprestano sam radio na popravljanju svoje kondicije.

Inače, lični trener u čijem društvu je primećen premijer, Hari Džejmson, na svom profilu na Instagramu sebe predstavlja kao „trenera elitnih performansi“. Poznato je da je radio i kao lični trener voditeljke šou programa Lov ajland, Laure Vajtmor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here