Eko gorivo čuva džep korisnika

0

 

Dragan Vidaković

Dragan Vidaković, prvi čovek I taksi navigatora udruženja iz Zrenjanina nedavno je boravio u Italiji i u Bariju, koji ima 175. 000 stanovnika jednog taksistu pitao kako ide posao i koliko ima taksija. Odgovorio mu je ide slabo, ima ih 150.

– S obzirom da sam u ovom poslu već 10 godina da u Zrenjaninu, gradu sa 75.000 stanovnika ima 350 taksista nešto i mora da se promeni – kaže Vidaković, napominjući da iako su taksi usluge u Zrenjaninu među najnižima u Srbiji, one mogu biti još niže od sadašnjih koje iznose za start 70 dinara, a za prvu tarifu 35 dinara po pređenom kilometru.
– Uvereni smo da se ove cene mogu sniziti i prilagoditi stvarnoj kupovnoj moći naših sugrađana i da bi upravo lokalna samouprava trebalo da ih odredi – dodao je Vidaković, naglašavajući da je njegova ideja da se pre svega zaštite građani i korisnici taksi usluga.
Vidaković, kao ozbiljan biznismen, predstavio je i novine u radu ovog preduzeća, čiji su vlasnici zrenjaninski Impel i pančevački Taksi petrol. Prva je ta da će do kraja godine u rad biti uvedeno ukupno 50 novih vozila marke hjundai, opremljenih uređajima za metan. Ovo gorivo je potpuna novost u ponudi na tržištu Zrenjanina, ali i cele Srbije i njegova osnovna prednost je što je potpuno ekološki prihvatljivo.
– Osim toga, ono je znatno jeftinije za korišćenje, pa će firmi omogućiti snižavanje troškova. Ovim je I taksi postao prva firma u našem gradu i jedna od prvih u Srbiji koja se orjentisala na to pogonsko gorivo – istakao je Vidaković i naglasio da je, takođe, taksi preduzeće, uz podršku strateškog partnera – najvećeg hrvatskog taksi prevoznika Taksi kameo, uveo potpuno novi sistem upravljanja taksi flotom, baziran na internetu i GPS tehnologiji, što će svakako građanima omogućiti brže i kvalitetnije, ali i udobnije i konfornije vožnje po gradu i okolini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here