EPS neumoljiv: Struja mora da se plaća

0

Nema više praštanja: EPS isključuje struju neplatišama
 

Poslanik SPO Mirko Čikiriz zatražio je od direktora EPS-a Aleksandra Obradovića da odgovori zašto EPS „građanima pumpa račune za struju i obračunava dug koji je stariji od godinu dana“.

 

– Svaki dug treba da se plati, ali način na koji je EPS krenuo u napalatu je nepravičan. Najsiromašnijima se preti isključenjem struje za razliku od najvećih dužnika u privredi – rekao je Čikiriz. On je ocenio da bi građani, kada im se ne bi obračunavao dug za struju stariji od godinu dana, mogli da sklope sporazum sa EPS-om i isplate dugovanja.

 

U EPS-u kažu da je zbog dugova od 1. jula prošle godine, kada je počelo s radom EPS Snabdevanje, moguće isključenje, dok će starije dugove EPS naplaćivati ili sudski ili pomoću izvršitelja.

 

– Svim kupcima koji duguju više od 10.000 dinara slali smo upozorenje pred obustavu isporuke struje uz rok od 15 dana za izmirenje obaveza. Više puta smo omogućavali i reprogram pod povoljnim uslovima – odgovorili su iz EPS-a na pitanje „Blica“ da li će se brisati dug stariji od godinu dana.

 

Poslanik NDS Janko Veselinović je pitao ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović šta se dešava s mostom kod Beške. Most je obnovljen, pušten u rad, ali je veoma brzo jedna traka zatvorena zbog nekvalitetnih radova, ukazao je poslanik NDS i pitao zbog čega su obustavljeni radovi na izgradnji Žeželjevog mosta u Novom Sadu.

 

Kada je reč o pucanju asfalta na mostu kod Beške, Ministarstvo građevinarstva tražilo je izveštaj Instituta za ispitivanje materijala o kvalitetu asfalta, kako bi se utvrdilo gde je došlo do propusta. Zbog probijanja rokova i loše izvedenih radova „Putevi Srbije“ tužili su u Beču austrijsku „Alpinu“, glavnog izvođača, za više od 27,5 miliona evra.

 

Izgradnja Žeželjevog mosta počela je 2011. ali su radovi više puta prekidani zbog nesuglasica oko troškova između investitora „Železnica Srbije“ i izvođača špansko-italijanskog konzorcijuma „Azvi“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here