Estrada saoseća i pomaže

0

Solidarnost i humanost u nesreći koja je usled poplava zadesila srpski narod pokazale su i brojne javne ličnosti, koje su se uključile u akciju pomoći. Bračni par Željko i Jovana Joksimović donirali su kamion flaširane vode za piće, a pomoć je poslata Kriznom štabu za vanredne situacije u Železniku gde su smeštene brojne porodice iz poplavljenog Obrenovca.

Darko, Ana, Milica i Milan
 

– Pomažemo, baš kao i brojni građani Srbije u zemlji i u inostranstvu, u okvirima naših mogućnosti. Solidarnost i humanost su stvari koje se podrazumevaju, posebno u ovakvim situacijama – rekao je Željko Joksimović.
Toni Bijelić, suprug Dragane Mirković, u subotu uveče došao je iz Beča u halu Beogradskog sajma, gde je donirao dva kombija puna hrane, vode, pelena i ostalih neophodnih stvari ugoženima u poplavljenom području.
– Ostajem u Beogradu i na raspolaganju sam 24 časa za sve što je potrebno. I na našoj DM SAT televiziji organizovali smo humanitarnu akciju, a Dragana je u Beču i tamo prikuplja pomoć – rekao je Bijelić.

Jelena Karleuša

Indira Radić koja se nalazi u Americi, pošto je saznala za poplave koje su zadesile Srbiju, rešila je da prihode sa svoja dva koncerta nameni u humanitarne svrhe:
– Zbog izuzetno lošeg stanja u Srbiji i Bosni, izazvanog katastrofalnim poplavama, prihodi sa mojih koncerata ovog vikenda biće uplaćeni na žiro račune za pomoć žrtvama poplava u Srbiji i Bosni! Ujedinimo se i pomozimo – izjavila je Indira.
Reditelj Emir Kusturica ustupio je spasiocima, koji narod evakuišu iz poplavljenih područja, svoja dva helikoptera "robinson". Istim letelicama, koji su na
Mećavnik sletale zvezde sedme umetnosti, tokom vikenda spasavali su decu.
– Informacija koju sam dobio od pilota, koji operišu u okolini Obrenovca, je da su moji "robinsoni" spasli 25 ljudi, uglavnom dece. Helikopteri su praktično 24 sata u vazduhu i sve dok traje bitka biće na raspolaganju državi – izjavio je Kusturica, napominjući da je bio oduševljen prizorom ispred beogradske Arene kada se hiljade Beograđana uputilo da brani Šabac.

Amadeus bend
 

Braća Rokvić, Nikola i Marko priključili su se građanima koji su otišli iz Beograda u Šabac kako bi pomogli stanovnicima ovog grada. Oni su takođe poneli namirnice i garderobu. Kada su se vratili iz Šapca, Nikola je na Tviteru napisao:
– Svaka čast svim dobrovoljcima, dali smo sve od sebe da zaustavimo Savu kod Drenovca i sačuvamo Šabac!
Sinovi Marinka Rokvića izjavili su da će se odazvati na svaki poziv da se priključe spasavanju građana u najugroženijim područjima.
Zvezde Granda Ana Sević, Darko Lazić, Milan Mitrović i Milica Pavlović su kupovali pelene, a pridružili su im se i Slobodan Vasić, Aleksandra Prijović i Ljubomir Ljuba Perućica koji su skupili pare i kupili namirnice za ugrožene.
I Ministarstvo kulture i informisanja organizovalo je u Narodnom muzeju u Beogradu akciju prikupljanja sredstava, koja će prema rečima ministra Ivana Tasovca trajati i dalje.

Slobodan Vasić sa prijateljima
 

– Zadesila nas je najveća katastrofa za našeg života. Uznemirujuće je što ono još traje, ljudski životi su još ugroženi – izjavio je Tasovac.
Među prvima ovu akciju su podržali Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, članovi grupe Beogradski sindikat i reditelj Dragan Bjelogrlić.
I Jelena Karleuša uključila se u pomoć te je dovezla pun kombi hrane, vode i odeće za bebe u opštini Voždovac.
– Srce me boli dok gledam scene poplava iz Srbije i Bosne. I to sve po sirotinji – napisala je pevačica na Tviteru.
Tokom humanitarne akcije na Ubu, članovi grupe Amadeus bend bili su u životnoj opasnosti. Bujica vode onesposobila je njihov džip, ali je kamion sa 2.000 vekni hleba, 700 sendviča i 500 litara vode, što su obezbedili kao pomoć ugroženima stigao do tog grada, a kasnije i do Šapca i Koceljeve.
– Nema potrebe da se komentariše, ovo nije marketing, već duša! Drži se, Srbijo! I nemoj da staješ s pomaganjem ugroženima. Ovo je tek početak, kraj se ne nazire! – rekao je Aleksandar Stanimirović.
Marija Šerifović je prikupila garderobu, kozmetiku, hranu i neophodne stvari i apelovala na kolege.

NA BEDEMIMA: Braća Marko i Nikola Rokvić
 

– Kolege, pomozite! Ja vozim već drugu turu! Pomozite koliko god možete i imate – napisala je Marija na Tviteru.
Džej Ramadanovski je primio dve porodice iz Obrenovca. Isto je učinila i Gordana Božinovska, dok je Goga Sekulić takođe ponudila smeštaj. Jelena Ristić poznatija kao Jellena i njen budući muž Komlen venčanje, koje je trebalo da se održi juče odložili su za jun.
– Dragi prijatelji, obaveštavamo vas da smo zbog solidarnosti i situacije u zemlji, otkazali venčanje i pomerili ga za jun. Datum ćemo uskoro objaviti. Vaši Jelena i Komlen – rekla je Jellena.
Vlado Georgiev otkazao je koncert koji je trebao da održi u beogradskoj Areni.
– Dragi ljudi, ja ne mogu da pevam dok ljudi širom Srbije stradaju. Molim sve koji su kupili karte za moj koncert za razumevanje kao i podršku ugroženim područjima. Novi datum biće zakazan čim se situacija u zemlji stabilizuje i svi ćemo zajedno pevati za pomoć ugroženom stanovništvu, a organizovaću i dodatni koncert čiji kompletan prilog će biti namenjen upravo najugroženijima. Hvala na razumevanju – rekao je Vlado Georgiev.

 

Zvezde Granda solidarne
Grand narodna televizija prestala je da emituje svoj program zbog vanredne situacije, a ni u subotu uveče nije emitovana nova takmičarska emisija Zvezde Granda na Pinku iz istog razloga. Ova produkcija je donirala 5.000 evra pomoći ugroženima od poplava, a Saša Popović je najavio i da će sav prihod od SMS glasova u narednim Zvezdama Granda takođe biti namenjen u humanitarne svrhe.

 

 

Ulaznica – paket pomoć
Čuveni srpski violinista Nemanja Radulović, održao je humanitarni koncert za pomoć ugroženim ljudima u poplavama u Srbiji. Sala Zadužbine Ilije Kolarca, bila je puna skoro sat vremena pre početka samog koncerta, a prisutni su umesto karte, donirali hranu i odeću za ugrožene. U jednom trenutku, muzičarima se pridružila i glumica Ljiljana Stjepanović, koja je otpevala čuveni hit "Besame mućo".

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here