EU previše zavisi od SAD

0

Evropski lideri moraju smanjiti zavisnost od SAD-a u globalnoj spoljnoj politici
 

"Nažalost, EU prati Amerikance u njihovoj politici, koja je stvorila jaz između Rusije i evropskog bloka. U normalnim okolnostima, interesi EU bi trebalo da budu razvoj odnosa sa Rusijom, koja je naš prirodni partner, bilo u ekonomiji ili energetici", istakao je Šoprad, koji je član francuske stranke "Nacionalni front".

 

Spekulišući o načinima izlaska iz trenutne krize poverenja između Rusije i Evrope, Šoprad je naglasio da je "prvenstveno neophodno da se zaustavi licemerje EU i SAD".

 

"Ukoliko su SAD organizovale proteste u Kijevu, to je samo zato jer su želele promenu politike te zemlje i da je uvedu u NATO, što nije u interesu Ukrajine", zaključuje Šoprad.

 

On je, takođe, izrazio žaljenje zbog trenutne situacije oko isporuke francuskih nosača helikoptera klase "mistral" Rusiji.

 

Francuska odložila isporuku broda "mistral" Rusiji

 

"Nažalost, francuska Vlada prati politiku EU, koja je protiv Rusije i tu se upravo ogleda slučaj `mistral`. Dali smo potpis i to treba poštovati. To je pitanje kredibiliteta francuskog odbrambenog sektora i Francuske kao zemlje. Treba da poštujemo taj potpis i ugovor, te da isporučimo nosače Rusiji", dodao je Šoprad.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here