Euleks neće da se bavi Ganijem Gecijem

0

Ubio čoveka i pobegao: Gani Geci
 

Brat Gani Gecija, Fadilj je za prištinski "Gazeta Blic" izjavio da Gani ima šengensku vizu i da se ne zna gde se nalazi. Fadilj je garantovao da će se Geci vratiti da se suoči sa pravdom i da veruje kosovskom i međunarodnom pravosuđu, ali da je razlog što se do sada nije predao činejnica da ne bi bio siguran u kosovskim zatvorima.

 

Porodica Geci zahteva da se ovim slučajem bavi Euleks, međutim portparol Euleksa Migel Karvaljo de Faria je za prištinske medije izjavio da se Euleks ne bavi ubistvom Ruždi Šaćirija.

 

U pristinskim medijama ima različitih verzija šta bi mogao biti motiv ubistva Ruždi Šaćirija, koji je bio daleki rođak Gecija. Geci je ranije rekao da mu je Šaćiri prišao iza leđa i čim ga je video u strahu da će ga ovaj ubiti, on je u samoodbrani pucao na njega i kako mediji navode, ispalio šest metaka.

 

Bivši poslanik Skupštine Kosova i dugogodisnji član DSK, a potom Demokratskog Savez Dardanije, Gani Geci, bio je u stalnom sukobu sa pripadnicima OVK iz regije Drenice. Odmah posle rata na njega je pucano i bio je ranjen, a dvoje njegovih prijatelja – jedan telohranitelj Ibrahima Rugove i drugi novinar lista "Bota Sot" su ubijeni.

 

Geci je priznao da je tokom rata u samoodbrani pucao i ubio jednog od lokalnih komandanata OVK, Abedina Redžu "Sandokana".

 

Sedmorica braće Geci su poznati u okolini Srbice po nepokoljebljivoj podršci bivšem predsedniku Kosova Ibrahimu Rugovi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here