Tanjug
Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, posle fantastičnog preokreta uspeo je da savlada Talona Grikspora, holandskog tenisera, rezultatom 4:6, 7:6, 6:4 i plasira se u četvrtfinale mastersa u Parizu.

Meč je počeo kako se samo poželeti moglo za Đokovića. Siguran prvi servis gem, brejk i očas posla je poveo 3:0. Tu prednost je održavao do sedmog gema.

U njemu je stekao 30:15, a onda imao jedan neuspešan čelindž. I od tada se sve promenilo. Grikspor je napravio brejk, a tu seriju od tri poena produžio je na čak 10 i stekao tri brejk lopte za vođstvo 5:4.

A onda je Đoković podsetio na svoja antologijska izdanja, kada spasava brejk lopte. I uspeo je prvo da odigra sjajan volej, a potom i sa dva odlična servisa dolazi do izjednačenja. Uspeo je i da preokrene i dođe do gem lopte, a onda je napravio novu duplu grešku. I iz tog limba nije uspeo da se izvuče, Grikspor pravi novi brejk i dolazi do 5:4. Potom je rutinski odradio servis gem i dobio set – 6:4. Ujedno prvi protiv Novaka Đokovića.

Delovalo je na prelazi dva seta da je Novak potpuno bez energije, ali ubrzo je prevazišao tu krizu. Međutim, ni Grikspor nije spuštao nivo igre. Obojica su u drugom setu imali šanse za brejk i to vezane. Đoković je u ranoj fazi seta imao tri vezane, a Grikspor dve u devetom gemu. Međutim, obojica su se odlično pokazali u tim situacijama i u drugom setu odluka je pala u taj-brejku.

A to je već Novakov teren. Furiozno je startovao, poveo 5:0 i na kraju dobio taj-brejk 7:2 za poravnanje u setovima – 1:1. Nije to slomilo Grikspora. Bar ne odmah. Dobro je počeo treći set, posebno na svoj servis. Ali Novak se vratio svojoj igri i stavu i mnogo mirnije je prolazio kroz poene i gemove. I kada je to tako, dolazi se i do prilika, a prvu brejk priliku u trećem setu dočekao je u petom setu i momentalno ju je iskoristio za vođstvo 3:2.

Ali to nije bio kraj drame. Novak je potvrdio brejk, poveo 4:2. A onda je Grikspor rešio da uzvrati i uspeo da vrati brejk za 4:4. Bilo je vidljivo da Novak ima ozbiljne probleme. Ali kada je to uticalo na njega toliko da klone duhom. Pošto je Grikspor došao do 4:4 servirao je da povede i izvrši dodatni pritisak na Srbina.

Međutim, desilo se nešto drugo. Đoković je vratio brejk i to bez izgubljenog poena. Tako da je poveo 5:4 i dobio priliku da servira za meč. Iako su se pojedinci u publici maksimalno potrudili, čak prelazivši granicu pristojnosti, da ga ometu, Đoković je bez izgubljenog poena odservirao poslednji servis gem i obezbedio plasman u četvrtfinale, gde ga čeka pobednika meča Rune – Altmajer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here