Fantazija na glavi

0

 

Američki frizeri i ljubitelji neobičnih frizura okupili su se u četvrtak u Verizon vajerles areni u Mančesteru na istoku Sjedinjenih Američkih Država.
 

Spektakularno takmičenje, na kojem su se učesnici nadmetali za nagradu od 7.000 dolara, predstavlja smotru, blago je reći neobičnih, rešenja za nemirne pramenove.

 

Uoči početka Međunarodnog takmičenja za najbolju frizuru – fantaziju (International Fantasy Hair & Modeling Competition) u sali se mogla osetiti tenzija i nestrpljenje.

 

 

 Magija umetnosti, ovog puta nesputana konvencionalnim pravilima, ostavila je zadivljene posetioce bez reči.

Uz dinamične ritmove i jako osvetljenje, atraktivne manekenke u šarenoj odeći smenjivale su se na pisti. Uvojci, najčešće prkoseći zakonu gravitacije, bili su ukrašeni raznim dodacima, dostižući neočekivane visine.

Devojke sa glamuroznim, visokim, armiranim konstrukcijama na glavama klizile su graciozno pistom ka „Luci poziva" (Port of Call), što je bila ovogodišnja tema.

Uprkos oduševljenju publike i poznavalaca mode, stručnjaci preporučuju da se ovakvi ukrasi i frizure nose isključivo na maskenbalima i u sličnim prilikama kada se ne zahteva formalna garderoba.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here