Foto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim pobedio je Rodžera Federara u drugom kolu turnira u Haleu 4:6, 6:3, 6:2 posle sat i 47 minuta igre.

Legendarni Švajcarac branio je titulu osvojenu 2019, ali je 21. igrač sveta odlično odigrao drugi i treći set i posle preokreta obezbedio mesto u četvrtfinalu takmičenja u Nemačkoj.

Federer je vrlo dobro počeo meč u gradu u kome je deset puta u karijeri osvajao trofej i brejk u sedmom gemu bio mu je dovoljan da osvoji prvi set. Ože-Alijasim u poslednjem gemu nije iskoristio dve šanse da oduzme servis skoro duplo starijem rivalu.

Švajcarac je u četvrtom gemu drugog seta spasao tri brejk lopte, ali je Kanađanin u šestom ipak uspeo da mu oduzme servis za 4:2 i potom izjednači na 1-1.

Kako je vreme prolazilo bilo je vidljivo da je 20-godišnjak svežiji i fizički mnogo spremniji, a kada je dva puta u prva tri gema odlučujućeg seta napravio brejk i brzo poveo 4:0 bilo je jasno da nema povratka za Federera.

Kanađanin, trenutno 21. igrač sveta, u četvrtfinalu čeka Jana Lenarda-Štrufa ili Markosa Girona.

Plasman u treće kolo obezbedili su još Andrej Rubljov pobedom protiv Džordana Tompsona 6:4, 6:4 i Filip Kolšrajber, koji je bio bolji od Korentina Muteta 6:4, 7:6 (4).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here