Košarkaš Reala Rudi Fernandes nagovestio je da bi mogao da završi karijeru pošto mu za dve godine istekne ugovor sa Kraljevskim klubom.

Španski reprezentativac je na društvenim mrežama odgovarao na pitanja navijača, koja su se ticala kraja karijere, Olimpijskih igara u Tokiju, kao i toga kako provodi vreme sada kada je na snazi ograničeno kretanje zbog pandemije koronavirusa.

– Dobro sam, srećom imam prostora u kući. Mogu da nastavim da održavam formu, što je važno. Imam dobro opremljenu teretanu, ali s druge strane ponestaje mi načina da zabavim svog sina. Nedostaju mi vreme provedeno na terenu, treninzi i takmičenje sa saigračima – otkrio je Fernandes.

Na pitanje da odredi ko je za njega bolji – Huan Karlos Navaro ili Pau Gasol, košarkaš Reala je odgovorio:

– Oni su dvojica najboljih igrača u španskoj košarci. Teško je, Huan Karlos je bio reper za igrače kakav sam ja, koji igraju na istoj poziciji. Ali, moram da izaberem Paua jer je za mene i mnoge druge on reper na globalnom nivou.

Fernandes je i te kako svestan da mu se kraj karijere bliži, iako je nedavno potpisao novi ugovor, ali ima 35 godina.

– Imaću 37 godina kada mi ugovor istekne. Živeću ove dve godine kao da su mi poslednje. Isto tako sam uradio u poslednje dve sezone, jednostavno morate da idete godinu po godinu. Bližim se povlačenju, ali se osežam dobro. Osećam se komforno u timu i u ovoj ulozi. Kada budem shvatio da ne mogu da dam sve od sebe, ustupiću mesto mlađim igračima – otkrio je Fernandes.

Što se tiče najintenzivnijih utakmica koje je odigrao, Fernandes je napravio zanimljiv izbor.

– Poraz bih izabrao onaj na Olimpijskim igrama u Pekingu, to finale je bilo neverovatno za mene. Ceo tim je odigrao odlično. A pobeda, prvi Evrobasket – 2009. Nismo dobro ušli utakmicu, ali smo bili razorni. Sećam se da smo pobedili Srbiju sa skoro 20 poena razlike – istakao je španski košarkaš, koji je najavio da planira da igra na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje će mu biti pete u karijeri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here