U poslednjoj utakmici 16. kola italijanske Serije A nekadašnja Partizanova nada doneo bod “violi” na meču s Interom u Firenci pogotkom u nadoknadi vremena (1:1).

Dušan Vlahović (19) član je Fiorentine od pretprošlog leta, ali mu je ova sezona debitantska u njenom glavnom timu. Može da se pohvali s pet golova.

U porazu na Sardiniji u ligaškoj utakmici s Kaljarijem (5:2) dao je oba pogotka. Dvostruki strelac bio je i na meču italijanskog kupa. Tada je doprineo da se spreči senzacija jer je trećeligaš Monca vodila u Firenci s 1:0 do 80. minuta.

Protiv Intera, koji je stekao prednost u 8. minutu preko Španca Borhe Valera, nekadašnjeg Fiorentininog igrača, doneo je vredan bod, nadajući se da će to biti krila timu da se krene ka gornjem delu tabele (“viola” je sa 17 bodova 13. na tabeli). Ušao je u igru u 59. minutu umesto Federika Kjeze. Nikola Milenković je odigrao ceo meč u odbrambenom redu.

– Želim da postižem samo značajne golove. Oni protiv Kaljarija su bili beskorisni. Utakmica s Interom može da nam bude prekretnica u sezoni. Pokazali smo karakter da se borimo do poslednjih trenutaka i da sprečimo peti uzastopni poraz u Seriji A. Trener Montela me je podržao kad sam pružio slabu igru protiv Lečea i zato sam mu poleteo u zagrljaj – rekao je Vlahović posle utakmice s “neroazurima”, koji su sa šampionom Juventusom na deobi prvog mesta sa po 39 bodova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here